Місто

У Житомирі протестують електробус, який курсуватиме маршрутом 53А

17 December 2018, 09:42

17 грудня у Житомирі планують по маршруту 53А запустити електробус, щоб протестувати його у роботі.

Про це вранці 17 грудня повідомили в КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління».

«Сьогодні у Житомирі у тестовому режимі на маршруті 53а курсуватиме електробус. Електробус виробництва Китай. Як повідомляють постачальники, заряду батареї має вистачити на 300 км. Орієнтовна ціна - 9 мільйонів гривень. Ініціатором тестування електробусу виступив міський голова Сергій Сухомлин», - йдеться у повідомленні КП «ЖТТУ».

Про тестування придбаного цьогоріч електробуса на своїй сторінці у фейсбук написав і начальник автобусного парку ТТУ Роман Мусійчук, який запропонував житомирянам, які їхатимуть цим транспортом, поділитися своїми враженнями щодо комфорту, зручності та тепла у автобусі.

«Сьогодні в місті тестуватимуть електробус в циклі - робота на маршруті з повним навантаженням. В автобусі на дизельному паливі тільки автономний обігрівач. Заряду батареї має вистачити на 300 км. Цікаво почути думки житомирян, хто буде їздити сьогодні в цьому автобусі, про зручність, комфорт та чи тепло в автобусі», - написав на своїй сторінці у соцмережі Роман Мусійчук.

Автобуси 53А курсують у Житомирі за маршрутом Крошня (вул. Андріївська) – Смолянка – Вокзал.

Нагадаємо, у березні цього року у Житомирі оглядали електробус за 300 тис. доларів, який може проїхати до 300 км без зарядки.

Як повідомляв Житомир.info, 31 травня 2017 року в міськраді анонсували закупівлю двох тестових електробусів, які возитимуть громадян безкоштовно. В серпні з'ясувалося, що Житомир не отримає два електробуса, які безкоштовно возитимуть громадян в ті мікрорайони, де не ходить електротранспорт. Датою відміни торгів було вказане 28 липня 2017 року, причина - «допущення до оцінки менше двох тендерних пропозицій». Сума тендеру по обом лотам становила 10 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: електробус ТТУ Мусійчук  
Матеріали по темі