Політика

Житомир отримав ще 10 мільйонів гривень держсубвенції на спортивні поля і дефібрилятор, – Борислав Розенблат

21 December 2018, 16:48

У Житомирі за кошти державної субвенції побудують ще 6 спортивних майданчиків та закуплять необхідне медичне обладнання для КУ «Центральна міська лікарня № 2 м. Житомира».

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив народний депутат України, Борислав Розенблат.

«І наостанок, як кажуть, «під ялиночку»...
Щойно отримав інформацію про надходження останнього траншу в розмірі десяти мільйонів гривень на виконання моєї програми на 2018 рік по встановленню спортивно-оздоровчих майданчиків та обладнання для міської лікарні №2», - написав Борислав Розенблат.

Відповідно до розпорядження № 934-р Кабінету міністрів України, Житомир отримає 10 мільйонів гривень держсубвенції. За ці кошти збудують спортивні майданчики за адресами: вул. Отаманів Соколовських, 7; вул. Бориса Тена, 100-102; вул. Чуднівська, 108-Б; вул. Вітрука, 41-43; вул. Рильського, 5; пров. Сікорського, 4 – та придбають дефібрилятор для Житомирської міської лікарні.

«Дефібрилятор – це той пристрій, який має бути наявний у кожному відділенні, бо це те, що рятує життя в екстрених випадках. Також його використовують і в плановому лікування для відновлення ритму серця хворого. На жаль, кількість дефібриляторів в наших лікарнях дуже низька. Більше того, в українських медзакладах ці апарати, як правило, такі, що були у користуванні, та ще й якогось російського виробництва», - розповідає завідуючий міським центром ішемічної хвороби та некоронарогенних захворювань серця ЦМЛ№2 Олесь Іванович Кутній.

Лікар додає: цей дефібрилятор дозволить рівнятися на європейські стандарти, де така техніка рятує життя навіть посеред вулиць.

«Наприклад, в європейських містах дефібрилятори є навіть в супермаркетах та на зупинках громадського транспорту. Дефібрилятор, який планується придбати для нашого закладу за кошти держсубвенції, має бути новим, японського виробництва. Зараз ми не маємо подібних, бо навіть тих, що були у використанні, нема у всіх відділеннях», - наголошує завідуючий міським центром ішемічної хвороби та некоронарогенних захворювань серця ЦМЛ№2 Олесь Іванович Кутній.

«Ще з літа ми з Олесем Івановичем Кутнім планували, як можна найскоріше закрити питання сучасного дефібрилятора. Нарешті я можу сказати, що незабаром у Житомирі він з’явиться за рахунок державної субвенції, тобто за наші з вами податки, і служитиме людям, рятуватиме життя житомирян», - додає Борислав Розенблат.

Нагадаємо, що за сприяння Борислава Розенблата у попередні роки було закуплено медобладнання для міських лікарень на понад 45 млн грн, цьогоріч народний депутат ініціював у Житомирі встановлення 10 спортивних майданчиків.

Так, у листопаді 2018 року Кабмін виділив 4 млн 977 тис. грн державної субвенції на будівництво майданчиків на Покровській, 153\155; Героїв Десантників, 11; Короленка, 4 та Бальзаківській, 2.

Прес-служба народного депутата України Борислава Розенблата

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: нардеп Розенблат  
Матеріали по темі