Місто

Рись, яку знайшли на околиці Житомира, доправили до Рівненського зоопарку

24 January 2019, 15:24

Рись, яку кілька днів тому знайшли на території житомирського гідропарку, 24 січня відправили до Рівненського зоопарку, де тварина надалі проживатиме. Для безпечного транспортування, рись було введено у седативний стан, а супроводжуватимуть її працівники з «Центру захисту тварин», які усі ці дні доглядали за нею, та представник екологічної інспекції.

«Рись вже транспортабельна, вона добре почувається і є відповідні на те документи. Було вирішене питання про її транспортування в Рівненський зоопарк і подальше утримання у цьому зоопарку. Коли ветеринари оглянули дану тварину, було встановлено, що вона утримувалась у неволі, тому зазвичай вже такі тварини не зможуть пристосуватися до умов дикої природи і, скоріш за все, не виживуть, і тому тварина попрямує виключно у зоопарк», - розповідає начальник Державної екологічної інспекції Поліського округу Максим Железняк.


«Не зважаючи на те, що у нас не було такого досвіду з дикими тваринами, ми доклали всіх зусиль, спілкувалися з професійними екологами, ветеринарами і дійсно надали якомога більше професійного догляду. Тому тварина вже в доброму стані і готова до транспортування. Сподіваємося, що на новому місці їй буде краще. Ми вирішили також супроводжувати її, наші працівники будуть супроводжувати, та представник екологічної інспекції. Там зустрінуть відповідно кваліфіковані спеціалісти, директор та ветеринар Рівненського зоопарку. Для того, щоб забезпечити належне і безпечне транспортування тварини, нашими ветеринарними спеціалістами було введено її в спеціальні седативний стан», - каже директор КП «Центр захисту тварин» Олександра Мельник.

Представник екологічної інспекції повідомив, що поліція поки що не встановила власників тварини, які її утримували.

«Про цей факт державно екологічна інспекція повідомляє в поліцію. Якби було встановлено, хто утримував цю тварину, то звичайно, ми б перевірили, і відповідну документацію, і наявність ветеринарного паспорту на цю тварину, і умови її утримання. Але досі офіційно ніхто не звернувся», - додає начальник екологічної інспекції Максим Железняк.

Як повідомляв Житомир.info, 21 січня 2019 року в Житомирі зловили травмовану рись, яка розгулювала гідропарком. Найімовірніше, самця передадуть до Рівненського зоопарку. 22 січня у житомирському Центрі захисту тварин розповіли, як почувається відловлена рись

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Рись Железняк Мельник Рівненський зоопарк  
Матеріали по темі