Політика

Під час зустрічі Анатолія Гриценка з житомирськими виборцями сталася сутичка між немісцевими активістами і прихильниками кандидата

10 February 2019, 15:24

У Житомирі 8 лютого під час зустрічі кандидата в президенти Анатолія Гриценка з виборцями сталася сутичка між активістами і прихильниками кандидата та охороною.

Відео інциденту опублікував на своїй сторінці в Facebook громадський діяч, житомирянин Олександр Шевчук, - пише прес-служба мережі ОПОРА у Житомирській області.

На відео видно, як молодики викрикують нецензурні гасла, штовхаються з чоловіками та жінками і вимагають віддати камеру.

У коментарі ОПОРІ Олександр розповів, що спершу активісти намагалися зірвати виступ Гриценка.

«Під час заходу зайшли п’ять людей, один був з камерою професійною і чотири людини з плакатами. Стояли спершу у проході, а потім почали зривати виступ Гриценка. Потім їх охорона і представники партії з ними вийшла в коридор і потім там почалася суперечка. Там почалося все через фотоапарат, в них охорона його забрала, а потім повернула. Ці активісти не місцеві. Говорили, що ці особи були вже на такому заході Гриценка десь в Камянець-Подільську здається», – зазначив Олександр Шевчук.

Олександр Величко, керівник обласного виборчого штабу Анатолія Гриценка у коментарі ОПОРІ зазначив, що ці активісти не місцеві.

«Те що там відбувалося в коридорі я можу бачити лише з відео. Група людей спортивної зовнішності з листівками провокативного характеру, з камерою зайшли в зал і почали під час зустрічі кричати, питання якісь вголос задавати, провокувати. Люди обурилися в залі, бо ж прийшли послухати Гриценка. Почали ставити на місце, вони не реагували, продовжували кричати і далі хлопці наші, хто там стояв у проході і за безпеку відповідав вивели, пояснили, що так себе поводити не можна, правоохоронці підключилися, державна охорона, яка забезпечувала порядок під час зустрічі. Ну все локалізували, припинили, листівки забрали і все. Якщо вірити тому що вони казали на камеру на першому поверсі в телецентрі, то сказали, що ми з Києва і ми брали участь у подіях в обласній раді і тепер тут у вас», – розповів Олександр Величко.

Отримати коментар у активістів ОПОРІ не вдалося. Поки точно не встановлено представниками якої організації є ці хлопці.

У коментарі ОПОРІ керівник відділу комунікації головного управління Національної поліції в Житомирській області Алла Ващенко розповіла, що представники Анатолія Гриценка відмовилися подавати заяву у поліцію.

«Ніхто із заявою до поліції не звертався. Провокація була, але представники кандидата відмовилися подавати заяву. Вони кажуть, що ці люди їздять за ними не в перше місто і вони вже знають їх в обличчя. Поліція на місці була, вони втрутилися, коли там між ними штовханина виникла, а коли почали подальше опитування, то сторона відмовилася подавати заяву», – зазначила Алла Ващенко.

Зустріч з кандидатом у Президенти була заздалегідь анонсована і проходила у приміщенні телецентру. Зал був заповнений людьми. Перед зустріччю Гриценко провів прес-конференцію, відвідав ефіри на місцевих телеканалах та прогулявся центральною вулицею Михайлівською.

09 02 Zhytomyr Hrytsenko anons.jpg

09 02 Zhytomyr Hrytsenko

09 02 Zhytomyr Leshchenko

09 02 Zhytomyr hrytsenko selfi

09 02 Zhytomyr Hrytsenko Mykhailivska

Фото зі сторінки Анатолія Гриценка у Facebook

Як повідомляв Житомир.info, правоохоронці Житомирської області зафіксували 26 повідомлень про можливе порушення виборчого законодавства та, навіть, відкрили одне кримінальне провадження.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОПОРА Гриценко сутичкка кандидат в президенти  
Матеріали по темі