Влада

У Житомирській області хочуть утворити заказник з березовими лісами

20 February 2019, 09:31

У Радомишльському районі Житомирської області планують утворити лісовий заказник.

Проект рішення «Про утворення лісового заказника місцевого значення «Березовий гай» опублікований на сайті Житомирської обласної ради 19 лютого 2019 року.

«Відповідно до статті 15 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища», статті 53 Закону України «Про природно-заповідний фонд України», враховуючи подання обласної державної адміністрації від 15.02.2019 №971/2-19/51, рекомендації постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів від обласна рада вирішила: Утворити на території Радомишльського району лісовий заказник місцевого значення «Березовий гай» згідно з додатком», - йдеться у проекті рішення.

У додатку до проекту зазначається, що територія заказника представлена похідними березовими лісами (на місці колишніх соснових лісів), які переважають у центральній частині заказника, у складі якого значну цінність мають види рослин, занесених у Червону книгу України (2009), – коручки морозниковидної та плауна колючого.

Місцезнаходження лісового заказника – ДП «Радомишльський лісгосп АПК», Забілоцьке лісництво, а його площа складатиме 81,2 га.

Як повідомляв Житомир.info, 16 січня 2019 року на сайті Житомирської облради з’явився проект рішення про утворення лісового заказника місцевого значення «Сущанський» в Олевському районі, де водяться чорні лелеки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада проект рішення заказник Радомишльський район  
Матеріали по темі