Місто

​Ініціатор проекту «Обличчя миру» оголосив винагороду за інформацію про людей, які на зупинці в Житомирі зіпсували фото військового

22 February 2019, 16:33

Вночі, 20 лютого, на зупинці громадського транспорту на вулиці Довженка у Житомирі двоє невідомих пошкодили плакат соціального проекту «Обличчя миру». На ньому був зображений лейтенант 72-ї ОМБр Андрій Верхогляд. Момент, коли невідомі намагалися зірвати зображення, зафіксували камери відеоспостереження.

Про це 22 лютого повідомив Житомир.info співініціатор проекту «Обличчя миру» Ярослав Павловський.

«До мене як до координатора цього проекту звернулись керівники рекламної компанії «Дозор», які опікуються цими зупинками. Вони попросили надати додаткову фотографію, тому що попередня була зіпсована. Наступного дня мені перетелефонували і скали, що мають відео з камер спостереження, які можна подивитися, щоб я зрозумів, яку фотографію було зруйновано. Ну ось власне відео мені переслали, я його виклав у YouTube. Я звернувся до ветеранів, повідомив їм про цей випадок і ось розпочалася вся ця акція з пошуку людей, які зірвали фото», - розповідає Ярослав Павловський.


За допомогу у пошуку винуватців співініціатор проекту «Обличчя миру» пообіцяв грошову винагороду. Також наголосив, що звертатиметься до поліції.

«Особисто від себе я встановив премію в розмірі 5 тисяч гривень за будь-яку інформацію про цих осіб. Ми хочемо просто з ними поспілкуватися та пояснити, наскільки вони не праві. Потім обов'язково дамо правових хід справі, тобто залучим до цього поліцію, щоб вони відпрацювали ці хуліганські дії», - говорить співініціатор проекту «Обличчя миру».

Як повідомив Ярослав Павловський, нове фото мають надрукувати вже в суботу, 23 лютого, а в понеділок його повісять на зупинку.

Згодом прес-служба ГУНП в Житомирській області повідомила, що в поліції подію зареєстрували на встановлюють особи правопорушників.

«22 лютого у соціальній мережі було розміщено відео, на якому чоловік та жінка намагаються зірвати плакат соціального проекту, розміщений на зупинці громадського транспорту в обласному центрі. Поліцейські зареєстрували подію та нині встановлюють особи правопорушників», - повідомили в поліції.

Нагадаємо, Андрій Верхогляд - командир 3-ї механізованої роти 1-го механізованого батальйону 72-ї білоцерківської бригади, родом з Новограда-Волинського. В АТО з 2016 року, позивний «Лєвша». 1 лютого 2017 року був нагороджений Орденом Богдана Хмельницького III ступеня, 14 вересня 2017 року отримав недержавну нагороду – орден «Народний герой України».

Як повідомляв Житомир.info, 3 квітня 2018 року в Житомирі в рамках проекту «Обличчя миру» на зупинках громадського транспорту розмістили світлини військовослужбовців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: відео камера спостереження АТО зупинка Обличчя миру хуліганство  
Матеріали по темі