Місто

У Житомирі проведуть слухання з приводу присвоєння художній школі імені її багаторічного керівника Віктора Шкуринського

27 February 2019, 11:47

26 квітня в Житомирі проведуть громадські обговорення щодо присвоєння художній школі Житомирської міської ради імені її засновника Віктора Миколайовича Шкуринського, який відійшов у вічність у 2012 році.

Інформацію про це 25 лютого опублікували на сайті управління культури Житомирської міськради.

Повна назва закладу - комунальний початковий спеціалізований мистецький навчальний заклад «Художня школа» Житомирської міської ради, адреса - провулок Студентський, 2.

«У 2019 році художній школі Житомирської міської ради виповнюється 45 років. Діяльність Шкуринського Віктора Миколайовича була безпосередньо пов’язана з Житомирською художньою школою з 1974 по 2007 рр. З 1974 по 2005 роки він був її директором. За цей період близько 600 учнів отримали початкову професійну художню освіту, дев’ятеро з одинадцяти викладачів художньої школи – її випускники. Багато випускників закладу стали художниками, архітекторами, дизайнерами, викладачами образотворчого мистецтва», - йдеться в обґрунтуванні пропозиції.

Шкуринський Віктор Миколайович народився 20 листопада 1932 р. в селі Турчинка Володарськ-Волинського району Житомирської області. Середню художню освіту отримав у Київському художньому училищі, а вищу – на художньо-графічному факультеті Одеського державного педагогічного інституту ім. В.Ушинського. Був членом Національної спілки художників, Заслужений працівник культури України, нагороджений двома відзнаками «За заслуги перед містом».

За даними управління культури, пропозицію щодо присвоєння КПСМНЗ художній школі імені В.М. Шкуринського підтримують:

  • педагогічний колектив КПСМНЗ художньої школи Житомирської міської ради (протокол засідання педагогічної ради № 4 від 28.12.2018 р.);
  • батьківський комітет учнів КПСМНЗ художньої школи Житомирської міської ради;
  • начальник управління культури Житомирської міської ради Н.І. Рябенко;
  • Житомирська обласна організація Національної спілки художників України;
  • випускники закладу різних років.

Фрагмент листа-звернення батьків вихованців художньої школи з сайту управління культури

Громадські слухання у вигляді круглого столу проведуть у п’ятницю, 26 квітня 2019 р., о 16:00 год. Попереднє місце обговорення – приватна художня галерея Віктора Черепахіна на майдані Перемоги, 9 у Житомирі, - повідомила Житомир.info директор КПСМНЗ «Художня школа» Олена Дубініна.

«Ми маємо попередню домовленість з власником цієї галереї про те, щоб провести громадські слухання на фоні виставки картин Віктора Шкуринського. Гадаю, це буде дуже доречно», - сказала директор худшколи 26 лютого.

Google-карта вказує на місце знаходження галереї навпроти будівлі дитячої стоматполіклініки на вулиці Михайла Грушевського, біля повороту трамвайної колії з майдану Перемоги на Грушевського (магазин «Автолюкс» ФОПа Черепахіна):



Також є інформація, що впродовж 60 днів, починаючи з 22 лютого 2019 року, усі бажаючі можуть подати свої пропозиції та зауваження із зазначенням прізвища, імені, по-батькові та адреси особи, яка їх подає, за адресою закладу художньої школи. Анонімні пропозиції (зауваження) не реєструються і не розглядаються.

Нагадаємо, Віктор Шкуринський помер 26 квітня 2012 року, на 80-му році життя, після тяжкої хвороби.

Як повідомляв Житомир.info, через 7 місяців після смерті художника його дружина Раїса Єніна організувала в Житомирі персональну виставку полотен Віктора Шкуринського «Поліський край – моє життя», яка мала бути ювілейною, а стала меморіальною.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: художник художня школа Шкуринський  
Матеріали по темі