Культура

У Житомирі відкрилася художня виставка до 80-річчя з Дня народження Віктора Шкуринського

26 November 2012, 16:20

23 листопада у Житомирському будинку художника відкрилася персональна виставка члена Житомирської обласної організації Національної спілки художників України Віктора Шкуринського «Поліський край – моє життя».

 Про це Житомир.info повідомили у прес-службі Житомирської облдержадміністрації.

 Із самого початку виставка планувалась як ювілейна – до 80-річчя художника і педагога. Проте стала заразом і меморіальною, адже 26 квітня цьогоріч Віктор Шкуринський пішов із життя. Підбором картин для виставки займалася дружина художника Раїса Єніна, збираючи найкращі полотна митця з різних приватних колекцій. Експозиція представлена роботами, що виконані переважно акварельними та олійними фарбами.

 У своєму вітальному слові голова Житомирської обласної організації Національної спілки художників України Василь Кондратюк зауважив, що саме за ініціативи Віктора Шкуринського на Житомирщині і створено художню школу, що зараз продовжує активно розвивається. «Близько п’ятиста учнів Віктора Миколайовича нині є професійними художниками, котрі представляють свої картини у виставкових залах України та за кордоном», – акцентував Василь Кондратюк.

Начальник управління культури Житомирської міської ради Лариса Харчук розповіла, що скоро відбудеться відкриття пам’ятної дошки Віктору Миколайовичу, котра буде встановлена на фасаді Житомирської художньої школи.

Робота виставки триватиме до 13 грудня. Тож усі охочі долучитися до пізнання світу живопису ще мають нагоду насолодитися картинами Віктора Шкуринського.

Фото Катерини Тарановської

 Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі