Місто

Біля Житомирської мерії – акція «Пустіть дітей до школи» (доповнено)

4 March 2019, 12:21

Опівдні 4 березня біля будівлі Житомирської міськради зібралися противники вакцинації дітей й заборони допуску невакцинованих дітей до навчання та виховного процесу в дитсадках.

Учасники акції тримають плакати із написами «Пустіть дітей до школи», «Ми за вільний вибір вакцинації, а не примусовий», «НЕ відповідаєте – НЕ примушуйте!», «Здорові діти НЕ загроза». Батьки кажуть: рішення міської ради щодо недопуску невакцинованих дітей до навчання порушує низку законів та конституційних прав громадян, а ще наголошують: вони не проти вакцинації, а проти примусу до неї, тому що це має бути вільний вибір батьків. Дехто з учасників протесту повісив на турнікет біля мерії шкільні форми з натяком на те, що через заборону відвідування школи нещеплені діти сидять удома.

Після акції протесту її учасників запросили до зали засідань міськради. До батьків прийшли заступник міського голови Сергій Кондратюк, начальник департаменту освіти Валентин Арендарчук, начальник управління охорони здоров'я Марія Місюрова, а пізніше мер Житомира Сергій Сухомлин.

Подробиці дивіться в сюжеті

Нагадаємо, 1 березня 2019 року батьки житомирських дітей ходили в мерію, вимагаючи у чиновників припинити «дитячий геноцид», який полягає у недопуску до освітнього процесу дітей без щеплення вакциною КПК.

Як повідомляв Житомир.info, 4 лютого 2019 влада Житомира пояснила механізм заборони допуску невакцинованих дітей до навчання. Станом на 21 лютого 2019 найбільше хворих на кір дітей зареєстровано у НВК №11 м. Житомира – 16. У яких іще навчальних закладах виявлено кір і по скільки випадків – тут.

У ЗОШ №28 м. Житомира, де останнім часом діти хворіють на кишкові розлади, з 1 по 7 березня запровадили карантин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кір щеплення вакцинація акція  
Матеріали по темі