Влада

Начальник УОЗ Житомирської ОДА про затриманого заступника: Жодних скарг на його роботу не надходило

8 April 2019, 18:51

Начальник управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Микола Суслик повідомив, що затриманого заступника начальника УОЗ Віктора Лучківа відсторонено від виконання обов’язків. Про це чиновник розповів журналістам ввечері 8 квітня.

«Я можу тільки повідомити для перси і для громадян, жителів Житомирської області, що на основі листа слідчого управління ГУНП в Житомирській області на сьогодні заступник начальника управління (УОЗ, - ред.), начальник відділу медицини катастроф та організації медичної допомоги Віктор Іванович Лучків відсторонений наказом по управлінню від виконання обов’язків на період проведення слідчих дій. Я сподіваюсь, що наші правоохоронні органи проведуть відповідні слідчі дії об’єктивно. Тому більше ніж ця інформація, я вам повідомити нічого не можу», - розповів у коментарі журналістам Микола Суслик.


Разом із тим начальник УОЗ розповів, що в управлінні облдержадміністрації Віктор Лучків працює впродовж 13 років, і скарг на його роботу керівництво не отримувало.

«Віктор Іванович у нас працює вже давно. З 2006 року в управлінні охорони здоров’я він був головним спеціалістом-хірургом, за напрямком хірургії, потім працював довгий час заступником начальника відділу медицини катастроф та організації медичної допомоги, потім начальником відділу, і з 2017 року він на посаді заступника і начальника відділу медицини катастроф і організації медичної допомоги. На сьогодні таких безпосередньо скарг на роботу його як заступника не було. Тому для мене це досить такий випадок, як кажуть, непередбачуваний», – каже Микола Суслик.

За інформацією від правоохоронців, заступника начальника управління затримали під час отримання хабара за «сприяння» у встановленні групи інвалідності. Втім, за словами начальника УОЗ, таких повноважень затриманий чиновник не мав.

«У функції заступника не входить призначення і визначення інвалідності громадян, які потребують освідчення інвалідності на МСЕК. Я не знаю і не можу вам сказати, це вже слідство відповість, чи були якісь домовленості попередні, чи ні», - розповів начальник управління охорони здоров’я Житомирської ОДА Микола Суслик.

Нагадаємо, Віктора Лучківа 8 квітня затримали в робочому кабінеті після отримання хабара – 10 тисяч гривень за «сприяння» у встановленні групи інвалідності. А ввечері цього ж дня прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України уточнила, що таку суму чиновник затребував за позитивне вирішення медико-соціальною комісією питання щодо встановлення І групи інвалідності онкохворому.

Як стало відомо ввечері 8 квітня, Віктора Лучківа відсторонили від посади заступника начальника управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації на час слідства.

Як повідомляв Житомир.info, в 2016 році Віктор Лучків був головним спеціалістом – лікарем відділу медицини катастроф та організації медичної допомоги населенню управління охорони здоров'я облдержадміністрації, в 2017 році він був т.в.о. начальника управління охорони здоров’я, з 2018 року – заступник начальника управління. Зарплата Лучківа за 2018 рік становила 280 тис. 518 грн, готівкою він задекларував 600 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар Лучків УОЗ посадовець чиновник  
Матеріали по темі