Влада

​У Житомирі вирішили обмежити використання пластикових пакетів

23 April 2019, 16:12

На території Житомира вирішили обмежити використання пластикових пакетів.

Таке рішення ухвалили на черговій сесії міської ради 23 квітня.

Перед голосуванням виступила ініціатор проекту депутат Ірина Ярмоленко (фракція Радикальної партії Ляшка), яка прийшла цього дня на сесію з ноутбуком Apple в авосьці. На це звернув увагу мер Сергій Сухомлин, закликаючи депутатів підтримати проект рішення.

«Тут з одної сторони екологічність, з другої – прозорість. Є ще ініціатива місцевих підприємств, які повідомили, що вони готові закупити 200-250 тисяч екологічних сумок, роздати їх в торгівельні мережі, щоб запустити такий «екологічний фонд» (продавати сумки і робити на ці гроші нові – ред.). Щодо просвітницької роботи, то я запропонував йти через дітей – у нас 228 тисяч школярів, і я запропонував кожному зробити таку екологічну сумку з логотипом Житомира, гарну, модну», - сказав Сергій Сухомлин.

Голова гуманітарної комісії Наталія Леонченко (фракція Опозиційного блоку) зауважила, що будь-яка просвітницька компанія потребує коштів, а без цього рішення має лише декларативний характер.

За рішення проголосували 25 з 30 присутніх депутатів (всього в міській раді 42 депутати).

Нагадаємо, проектом рішення сесії «Про обмеження використання пластикових пакетів на території Житомирської міської об’єднаної територіальної громади» передбачалося обмеження використання пластикових пакетів та рекомендація магазинам змінити стандарти обслуговування.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирі планують запустити соціально-екологічний проект: зібрати гроші на екосумки, які будуть продавати.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пластик торба пакет сесія міськради  
Матеріали по темі