Події

У райцентрі Житомирської області в школі розпилили невідому речовину, 8 дітей у реанімації

13 May 2019, 15:17

В одній із шкіл у місті Коростишів Житомирської області внаслідок розпилення невідомої речовини постраждали діти, восьмеро – у реанімації.

Про це у коментарі Житомир.info 13 травня повідомила керівник сектору зв'язків зі ЗМІ та роботи з громадськістю управління ДСНС України в Житомирській області Оксана Ковальчук.

«Об 11.50 год. по лінії «101» ми отримали повідомлення від чергового Нацполіції у Коростишеві про те, що у гуманітарній гімназії № 5 сталося отруєння учнів невідомою речовиною, внаслідок чого за медичною допомогою звернулося 20 осіб, 8 потрапили в реанімаційне відділення, 5 – у дитячу лікарню ЦРЛ м. Коростишів (тобто, усього госпіталізували 13 дітей). За інформацією медиків, у них гостре отруєння невідомою речовиною, стан середнього ступеня тяжкості. На місці події працювали рятувальники, проводились роботи з провітрювання приміщення школи, працює оперативна група ГУ Нацполіції», – поінформувала Оксана Ковальчук.

У прес-службі ГУНП у Житомирській області повідомили, що аерозольний газ дратівливої дії був розпилений у шкільному туалеті.

«Правоохоронці з’ясували, що близько 10.40 на перерві між уроками у приміщенні туалету школи, на третьому поверсі, хтось з учнів розпилив невідому речовину, через яку у присутніх виникло печіння та подразнення обличчя та шкіри. До місцевої лікарні доставлено 13 школярів від 2005 до 2009 років народження», – йдеться у повідомленні.

Навчальний процес після провітрювання приміщення продовжився.

За інформацією поліції, особа учня, який розпив газ, встановлена – це учень 8-го класу, 2005 року народження. Попередня кваліфікація події – ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає відповідальність від штрафу до 5-річного обмеження волі.

Як повідомляв Житомир.info, 6 травня 2019 року в селі Зарічани Житомирського району зі школи евакуювали учнів та вчителів. Причиною стало розпилення аерозольного газу в туалеті школи двома підлітками.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: отруєння школа невідома речовина розпилення  
Матеріали по темі