Здоров'я

У Житомирі біля «баби Іри» планують до кінця поточного року відкрити нову амбулаторію сімейного лікаря

15 May 2019, 17:36

У Житомирі на вулиці Покровській, 159 планують відкрити сучасну амбулаторію, щоб «розгрузити» трохи поліклініку на вул.Лесі Українки.

Про це 15 травня в програмі «Тема дня» на Житомир.info сказала заступниця мера Марія Місюрова.

«Ми плануємо співфінансувати відкриття амбулаторії сімейного лікаря на Покровській, 159, вже виділені кошти з міського бюджету. Є необхідність у відкритті цієї амбулаторії для практично 20 тисяч наших пацієнтів з районів Крошні, Богунії, бо зараз на (вулиці) Лесі Українки є три амбулаторії, там кабінети невеликі й великий потік людей. Це буде сучасна, світла, комфортна амбулаторія, в якій хочеться працювати», - сказала Марія Місюрова.

Керівник комунального підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Іван Дідик уточнив, що облаштування приміщення коштуватиме 4,6 млн грн, роботи планують завершити до кінця 2019 року.

«Ми очікуємо завершення будівництва до кінця поточного року. Співфінансування – це 1 мільйон з місцевого бюджету і 3,5 мільйонів коштів Центру первинної медико-санітарної допомоги», - зазначив Іван Дідик.

Повністю програму «Тема дня» про річні результати медичної реформи у Житомирі дивіться тут

Нагадаємо, про облаштування частини приміщень міської стоматологічної поліклініки №2, що по вул. Покровській, 159 під амбулаторію сімейного лікаря на засіданні міськвиконкому 12 квітня 2019 року говорив мер Житомира Сергій Сухомлин, зазначаючи суми співфінансування: 1 млн грн – міський бюджет, майже 4 млн грн – кошти ЦПМСД. Цього ж дня управління капітального будівництва оголосило тендер на реконструкцію частини приміщень стоматполіклініки під амбулаторію вартістю 4 млн 689 тис. 204 грн, який 6 травня скасували «через скорочення видатків на здійснення закупівлі».

Як повідомляв Житомир.info, у червні 2018 року на Корбутівці в Житомирі відкрили амбулаторію, на реконструкцію якої з міського бюджету виділили 1,4 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: амбулаторія Місюрова Дідик Крошня  
Матеріали по темі