Місто

​На Михайлівській у Житомирі юнаки і дівчата влаштували танцювальний флешмоб у вишиванках

16 May 2019, 17:16

У Житомирі до Дня вишиванки учні закладів професійно-технічної освіти міста та області влаштували міні-концерт на Михайлівській під назвою «Ми - майбутнє України». Впродовж двох годин вони демонстрували свої таланти: співали, танцювали, розігрували жартівливі сценки. Декілька аматорських колективів училищ влаштували танцювальний флешмоб у вишиванках. Всього до заходу долучились майже півтисячі учнів.

«Флешмоб «Ми - майбутнє України» організовано управлінням освіти і науки Житомирської облдержадміністрації і Житомирським державним будинком художньої та технічної творчості. У нас беруть участь вісім професійно-технічних навчальних закладів. Учасників приблизно 500 чоловік. Це річна підготовка, а кожен заклад окремо готувались, хтось місяць, хтось три місяці», - розповідає директор Житомирського державного будинку художньої та технічної творчості Неля Ткачук.


Одна із учасниць ділиться, що День вишиванки для неї справжнє свято, тому разом зі своїми подругами з училища вирішила долучитись до концерту.

«Сьогодні ми і танцювали, і моя одногрупниця співала, це дуже неймовірне враження, ти ніби підлітаєш, показуючи себе. Бажаю кожному це спробувати. День вишиванки це свято для кожного з нас, тому що ми український народ, ми вільні, відчайдушні і вишиванка це наш генетичний код, який нас і оберігає, і допомагає», - говорить студентка Головинського вищого професійного училища нерудних технологій Марина Білошицька.

Нагадаємо, ввечері 16 травня у Житомирі відбудеться спільна Вишивана хода, яка стартує на майдані Соборному о 17.45. А о 18.30 на Михайлівській запланований культурно-мистецький фестиваль національних товариств та концертна програма.

Як повідомляв Житомир.info, зранку 16 травня кілька сотень житомирян відзначили День вишиванки флешмобом на майдані Корольова. Фоторепортаж з «вишиваного» флешмобу дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вишиванка флешмоб  
Матеріали по темі