Політика

Житомирський суд не побачив складу злочину в діях розповсюджувача листівок проти кандидата Зеленського

21 May 2019, 09:57

В Житомирі 20 травня відбувся суд над одним із активістів за поширення листівок проти Зеленського у рамках статті 212-13 КУПАП під час виборчої кампанії. За сприяння у захисті адвоката Миколи Павліченка суддя Богунського районного суду м. Житомира Костенко Софія Михайлівна закрила в залі суду справу через відсутність складу злочину.

Про це повідомляє громадський рух «Відсіч».

«У розпал передвиборчої кампанії на двох активістів у Житомирі поліція склала протоколи за порушення порядку агітації. Такі випадки були непоодинокими. По всій Україні люди що закликали не голосувати за Зеленського наштовхувалися на спротив поліції - їх затримували, складали протоколи чи просто утримували без пояснень. На момент складення адміністративних матеріалів в Україні вже були прецедентні рішення суду, за якими подібні листівки були визнані не агітаційними, а активістів визнано не винними у інкримінованих порушеннях. Та це не зупинило хвилю неправомірних дії поліції», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 18 квітня, перед другим туром виборів президента, ввечері на Михайлівський роздавали листівки з написом «Захисти Україну! Не віддай Путіну. Зупини Зеленського». Наступного дня поліція повідомила, що двох розповсюджувачів листівок поліцейські встановили: відносно 27-річного бердичівлянина та 25-річного житомирянина складено матеріали за статтями 212-13 (Виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск) та 212-14 (Порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Листівки, які розповсюджували на Михайлівській

Як повідомляв Житомир.info, 18 квітня в центрі Житомира були рясно розклеєні наліпки та листівки з агітацією проти кандидата в президенти Володимира Зеленського. У другому турі виборів президента України, який відбувся 21 квітня 2019 року, кандидат у президенти Володимир Зеленський отримав 73,2% голосів, чинний президент Петро Порошенко – 24,5%. 20 травня відбулася інавгурація шостого президента України Володимира Зеленського. В інавгураційній промові він заявив про розпуск Верховної Ради, орієнтовно дострокові парламентські вибори відбудуться наприкінці липня 2019 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд листівка агітація вибори  
Матеріали по темі