Місто

​Діти учасників АТО з Житомира відвідали п’ять країн Європи та поділилися враженнями від подорожі

12 June 2019, 18:46

За ініціативи житомирського Дому Ветерана десять дітей учасників АТО за тиждень відвідали Польщу, Німеччину, Бельгію, Нідерланди і Францію, побували у парку казок Ефтелінг та Діснейленді. Кошти на поїздку збирали усім містом близько двох місяців. Декілька днів тому діти, які подорожували Європою, повернулися до Житомира. На прес-конференції 12 червня вони поділилися враженнями від поїздки, розповіли, що найбільше сподобалось та вразило.

«Мені найбільше сподобалось в Діснейленді, а й взагалі вся поїздка сподобалась. Ми проїжджали багато міст і побачили пів Європи. А коли ми були в Парижі, то було там дуже круто, там ще були великі кораблі, і коли йдеш збоку Ейфелевої вежі, то здається, що вона падає», - розповідає Радислав.

«Найбільше сподобалась прогулянка по нічному Брюсселю. Також дуже сподобалось в Парижі, шкода, що ми не піднялись на Ейфелеву вежу ввечері. У нас була дуже насичена програма. Ми «галопом по Європам», багато чого бачили, однак не затримувались. У Діснейленді ми пройшли багато, намагались якомога більше, там було багато людей, великі черги, але побачили багато», - ділиться Дар’я.


«Там дуже гарно, мені так здається, тому що там люди роблять не для себе, а для країни, для інших», - каже Вадим.

Організаторка поїздки Юлія Толмачова розповідає, що поїздка пройшла дуже вдало, всі дітки приїхали задоволені, а під час подорожей їх дружньо зустрічала та допомагала українська діаспора.

«Ми придумали програму та захотіли повести кудись дітей, шукали дуже багато місць і я сказала: Ефтелінг - парк казок, тому що він входить у п’ятірку найкращих парків світу. Він дійсно відповідає цьому. Діти побували в казці, і атракціони там, і екстрім-атракціони. Я в своєму житті скільки не бачила, як за два дні. У нас залишились кошти, адже нас дуже прекрасно приймала українська діаспора. Коли у нас залишилося небагато коштів, ми підрахували їх і вирішили з командою ще поїхати в Діснейленд, в Париж. Я збирала кошти, де тільки можна, писала у фейсбуці, допоміг Сергій Іванович. Потроху люди перераховували: хто 50 гривень, хто 100 гривень і так збиралась сума. Усе обійшлось нам у 8 тисяч євро», - каже організаторка поїздки Юлія Толмачова.

Організатори сподіваються, що подібні поїздки стануть традицією у Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, 12 травня 2019 військові, які стали учасниками проекту «Bus of Heroes», повернулися до Житомира з подорожі Європою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АТО Толмачова подорож дитина  
Матеріали по темі