Суспільство

Студентам нагадали про штраф за хабар на іспиті та розповіли, куди звертатися, якщо викладач вимагає гроші

14 June 2019, 13:36

За пропозицію і давання хабара під час складання сесії у навчальних закладах студентам загрожує штраф, а то й ув’язнення.

У жодному разі не «купувати» оцінки за заліки й екзамени 14 червня закликало Головне територіальне управління юстиції у Житомирській області.

«Що робити, якщо у вас вимагають хабар за іспит? Відповідь проста – у жодному разі НЕ ДАВАТИ його! Адже відповідальність за хабар несе як той, хто його отримує, так і той, хто його дає», – нагадують в управління юстиції.

Спеціально для студентів, які зараз складають іспити, Міністерство юстиції України підготувало інформацію про те, як захистити свої права під час сесії та притягнути до відповідальності викладачів, котрі вимагають хабар.

Отже, за давання неправомірної вигоди передбачений мінімальний штраф у розмірі 8 500 грн, за її одержання17000 грн. Окрім цього, учасникам інциденту може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

Також Мін’юст розтлумачує, як діяти студенту, якщо у ньому вимагають хабара:

• звернутися до органу студентського самоврядування або профспілки вищого навчального закладу;
• повідомити про проблему керівництво начального закладу;
• підготувати докази. Йдеться про аудіо або відеозапис, свідчення друзів;
• звернутися до поліції.

Як повідомляв Житомир.info, 13 червня 20129 року в Житомирській області відбулося останнє ЗНО – з хімії, участь у ньому брали 555 осіб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: іспит екзамен сесія хабар  
Матеріали по темі