Фоторепортаж

​Літо в мікрорайоні «Хмільники» у Житомирі: майданчики, ручні голуби та майбутній «Фонтан щастя». Фоторепортаж

2 July 2019, 17:07

У житомирському мікрорайоні «Хмільники», або Маликова, наш фотокореспондент прогулювався в лютому 2016-го. Тоді знімки вийшли похмурими, а район не вельми привабливим. На той час туди навіть не ходив електротранспорт.

Укінці 2016-го на Маликова пустили тролейбус №7, а з лютого 2017 - №8. За останні кілька років мікрорайон помітно прогресував. Тут реалізовується кілька проектів бюджету участі, зокрема, проект 2017 року авторства екс-депутата Житомирської міськради Валерія Онопрієнка «Музичний «Фонтан щастя» на бульварі Польському.

У квітні 2019 Житомир.info з’ясував, що фонтан за 1,2 млн грн будує київська фірма, яка фігурує у справі про розтрату півтора мільйона гривень. Станом на 2 липня до місця майбутнього дива підвели воду та вкопали металевий басейн, який огородили металевою сіткою.

Оновлюється бульвар Польський, проект реконструкції якого у квітні 2019 показував тодішній головний архітектор Житомира Юрій Безбородов: будують сцену.

Біля панельних багатоповерхівок дитячі майданчики – як зовсім нові, так і старенькі, з облущеною фарбою. Тут багато голубів, які летять до рук попоїсти, є й майданчик для вигулу собак – кілька років тому він був єдиним офіційним майданчиком для чотирилапих. Кілька місцевих забігайлівок і вагончиків з фаст-фудом фотокор застала зачиненими.

Якими були «Хмільники» у 2016 році, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Хмільники Маликова фонтан  
Матеріали по темі