Місто

​Стан та режим роботи громадських туалетів у житомирських парках

2 July 2019, 17:13

Помальовані стіни та оббита штукатурка - так лише зовні виглядають громадські туалети у житомирських парках. Ці спорудити впродовж років не зазнавали капітальних ремонтів і отримували численні скарги від містян. Стан цієї частини господарства комунального підприємства «Парк» коментує директор Ігор Леонченко.

«Соромитися не буду - це ганьба. Це ганьба не тільки для комунального підприємства, це ганьба для всього міста. Тому що громадський туалет - це обличчя. Обличчя міста, обличчя підприємства, обличчя парків», - розповідає директор КП «Парк» Ігор Леонченко.

Самостійно за кошти комунального підприємства відремонтувати громадські туалети вийде навряд, пояснює директор КП «Парк». Тому підприємство планує звертатись до депутатів.

«Цього року будемо однозначно виходити з проханням до міської влади із тим, щоб вони передбачили в бюджеті на 2020 реконструкцію громадського безкоштовного туалету на території гідропарку. Тому що саме на території гідропарку туалет знаходиться жахливому стані, в незадовільному стані. Це громадський туалет, який будувався в 70-і роки без всяких реконструкцій. Можна тільки уявити, що там твориться Це, що стосується 2020 року. У 2020, можливо, буде проведена реконструкція і на 2021 рік ми будемо також виходити з проханням виділення коштів на реконструкцію туалету в парку Гагаріна», - каже Ігор Леонченко.


Поки на підприємстві чекають фінансування на повну реконструкцію громадської вбиральні у житомирському гідропарку, житомиряни можуть користуватись послугами модульного туалету. Щоправда за це треба буде заплатити 3 гривні. До речі, працює ця вбиральня з 12.00 – 20.00 і то не щоденно: понеділок та вівторок – вихідний.

«Модульний туалет працює, він платний на сьогодні. Що буде далі, я поки сказати не готовий, тому що ми ведемо статистику і до кінця сезону ми точно будемо знати чи залишати його платним і утримувати його на гроші підприємства або виходити до виконкому, до депутатського корпусу і просити, щоб його зробили безкоштовним для наших городян. Але в цьому випадку знадобляться бюджетні дотації на його утримання», - каже директор КП «Парк».

Якщо реконструкція громадського туалету в гідропарку, за умови виділення коштів, може відбутись в 2020 році, то у парку Гагаріна її доведеться чекати довше. За словами Ігоря Леонченка, туалет, який розташований біля дитячого майданчика цілком справляється із навантаженнями. На території парку є і ще один туалет. Він знаходиться поблизу літнього танцювального майданчика, який в народі називають «Клітка». Він готовий до використання, але нині стоїть закритий.

«Було проведено поточний ремонт в цьому туалеті, він відремонтований. Але на сьогодні ми цей туалет не відкриваємо. Причина одна - вандалізм», - розповів Ігор Леонченко.

Який вигляд мають безкоштовні житомирські туалети та де вони ще працюють, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: туалет парк Леонченко гідропарк  
Матеріали по темі