Фоторепортаж

Який вигляд мають безкоштовні житомирські туалети та де вони ще працюють. Фоторепортаж

5 July 2018, 16:39

Питання безкоштовних громадських вбиралень впродовж багатьох років лишається актуальним у Житомирі. Неодноразово на їх благоустрій та встановлення виділялися кошти, проводилися конкурси на кращий дизайн. 5 липня Житомир.info вирішив пройтися містом і подивитися, в якому стані знаходяться безкоштовні туалети у найпопулярніших місцях відпочинку городян.

Перша вбиральня - у парку Гагаріна, між атракціонами та літньою естрадою «Ракушка». Біля вбиральні ростуть квіти. Кабінки відокремлені стінами, дверцят немає. Біля кожної кабінки є смітниця та гачки для сумок. Є вода і ознаки прибирання, однак запах залишає бажати кращого.


Друга вбиральня - у верхній частині парку Гагаріна, за літаком та автодромом. Тут немає перегородок, фактично - просто дірки у підлозі і один смітник. Води теж немає. Запах чути ще здалеку.


Третя вбиральня – на Новому бульварі біля обласної бібліотеки Ольжича, за фонтаном та пам'ятником морозива – на замку вже кілька років.


Четверте місце для справляння потреби – це біотуалети на майдані Корольова. Води немає, «аромат» перебиває запах хлорки. Наступна, п’ята точка - два біотуалети на Михайлівській. Запах сильний, заповнені.


Шосте місце - у провулку на Михайлівській, за кінотеатром Франка. Туалет теж зачинений.

Сьомий громадський туалет - біля Свято-Преображенського собору на Соборному майдані. Відчинений, популярний, умовно безкоштовний: відвідувачам пропонують зробити посильну пожертву.


Восьмий - у гідропарку: запах відчутний, іноді тут прибирають, є вода і кілька гачків для сумок. Окремі кабінки без дверей. Біля кожної кабінки смітнички. Поряд ще два зачинених дерев'яних туалети. Наступна загальна вбиральня – у тому ж гідропарку, в лісосмузі за дорослим пляжем. Не функціонує за призначенням.


Нагадаємо, у 2011 році в центрі Житомира пройшла акція «Горщик чи мер – хто кращий партнер?». У 2016 радник міського голови Житомира Юрій Мойсеєв запрошував городян до вирішення проблеми з вбиральнями користуватися туалетами в мерії.

Як повідомляв Житомир.info, у зв’язку зі зверненнями громадян на жахливий стан громадських вбиралень у 2018 році міськрада пообіцяла встановити у гідропарку модульний туалет.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: туалет вбиральня  
Матеріали по темі