Влада

У Житомирі на Старому бульварі нові поліцейські склали присягу

4 July 2019, 12:10

Служити, захищати та охороняти права та свободи українців – таку присягу в День національної поліції склали майже 80 нових правоохоронців. Усі вони пройшли відбір та навчання і готові до служби в лавах поліції. Житомирський навчальний центр готує кадри не лише для нашого регіону, але й для інших областей України.

«Сьогодні ми привели до присяги майже вісім десятків нових молодих поліцейських. 30 із них будуть продовжувати службу в поліції Житомирської області. Безпосередньо щодо поліцейських Житомирської області, то це всі працівники груп реагування патрульної поліції, які будуть працювати «на землі», в наших невеликих населених пунктах і будуть в першу чергу приходити на допомогу людям і працювати за викликами служби «102». Решта поліцейських різних спеціальностей, яких підготував наш житомирський навчальний центр, йдуть в інші області України. Це нове підсилення Нацполіції України, яка відзначає сьогодні 4 роки з дня створення. Тому сьогодні в цих поліцейських подвійне свято», – каже начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко.


Новоспечені полісмени кажуть: свідомо обрали кар’єру правоохоронця.

«Особисто для мене – це кар’єрний ріст. Зараз молоді нема куди діватись, і всі виїжджають з країни, то я вважаю, що служити в поліції – це хороша професія», – розповідає рядова поліції Крістіна Ткачова.

«В мене в житті склалось так, що я за освітою – дизайнер. Раніше я працювала в садочку і от тепер пішла в поліцію. Можливо, трошки і є, але загалом – не страшно», – ділиться рядова поліції Ганна Сірик.

Після присяги в Головному управлінні Нацполіції розпочався день відкритих дверей. Кожен охочий впродовж дня може побачити зразки спецтехніки, спеціальне обладнання та навіть приміряти на себе каску та бронежилет працівника поліції.

«Сьогодні в нас будуть різні локації: це і кінологи, і вибухотехніки, і управління поліції охорони, і патрульна поліція та інші наші служби. З 10-ї ми починаємо і до 16 години. Ми запрошуємо всіх бажаючих – приходьте на наше свято, буде цікаво, буде круто», – розповідає співробітниця управління поліції охорони Олена Буліна.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому 2019 року поліцейські з 14 областей України склали присягу на вірність українському народові.

Фоторепортаж про свято поліцейських, де дітей частували солодощами і катали на конях, тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція Нацполіція поліцейський День Нацполіції  
Матеріали по темі