Культура

​Хорова студія «Струмочок» з Житомира здобула два перших місця на міжнародному конкурсі у столиці Чехії

12 July 2019, 12:28

Старший хор студії «Струмочок» привіз Гран-прі за два перших місця на Міжнародному хоровому конкурсі в столиці Чехії – місті Прага.

Про це 12 липня повідомила прес-служба Житомирської міськради.

«У червні–липні цього року старший склад Народного художнього колективу хорової студії «Струмочок» Центру творчості дітей і молоді міста Житомира (керівник – Олена Маліновська) взяв участь у Міжнародному хоровому конкурсі «Musika Orbis 2019» в місті Прага (Чехія). У конкурсі взяли участь хори з США, Канади, Словакії, Словенії, Чехії та України. Хористи із Житомира змагалися в двох номінаціях: «Духовна музика» і «Фольклор». В обох заявлених номінаціях «Струмочок» виборов перемогу – І місце», - поінформувала мерія.

Компетентні члени журі, серед яких були відомі музиканти, хормейстера з різних країн світу, одноголосно визнали український хор «Струмочок» із Житомира найкращим колективом конкурсу та вручили юним хористам Гран Прі, - повідомляють керівники студії.

«Конкурс розпочався офіційним прийомом та екскурсією в Старій ратуші та проходив у кращих концертних залах Праги: в Музеї музики, костелі святих Сімеона й Іуди, соборі святого Віта, костелі святого Мартіна. Також хорам-учасникам була надана унікальна можливість виконати духовні твори зведеним хором в одному з найкращих соборів Європи – соборі святого Віта. Під час меси зведеним хором було виконано два твори, одним із яких диригувала керівник українського хору «Струмочок» Олена Маліновська», - йдеться у повідомленні.

Музикантами і організаторами конкурсу була відзначена висока професійна майстерність, культура звуку, цікавий репертуар та самобутність колективу із Житомира. Глядачів і членів журі особливо вразило поєднання хореографії та співу в фольклорних творах.

Неймовірні враження залишилися у дітей хору «Струмочок» від спілкування з хором хлопчиків з Лос-Анджелеса та дитячим хором з Канади «Калгарі». Наші діти спілкувалися з ними англійською мовою та навчали розмовляти їх українською.

Нагадаємо, 14 квітня 2019 року в приміщенні Житомирського драмтеатру відбувся традиційний звітний концерт народної хорової студії «Струмочок», на якому хористи виступили разом з родинним дуетом Олександра та Яніни Яремчуків.

Як повідомляв Житомир.info, у травні 2017 року хорову студію «Струмочок» визнали кращим хором міжнародного фестивалю у Німеччині.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Струмочок хор  
Матеріали по темі