Політика

Ахтем Чийгоз: Від успіхів України залежить звільнення моєї батьківщини, депутатство я розглядаю як черговий етап боротьби

13 July 2019, 13:57

Житомирщину відвідав заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу , кандидат у народні депутати України, 9-й у списку від партії «Європейська солідарність» Ахтем Чийгоз.

Ахтем Чийгоз відчув на собі всю міць російської каральної системи. Три роки заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу провів у в’язниці. Але, впевнений, що ворог буде переможений, а Крим воз’єднається з Україною.

Ахтем Зейтуллайович відвідав Бердичівський госпіталь ветеранів війни, щоб виразити свою повагу та поспілкуватися з ветеранами війни та діючими військовими. Розповів про те, що відбувалося в Криму на початку анексії.

«Крим абсолютно не був готовий до подій 2014 року. Зрадництво було на кожному кроці. Всі ті, хто мав захищати, як ви, вони зрадили звичайних людей, а ви захистили їх. Мир ти розумієш або на сході, або в Криму. Буквально за 2–3 дні знову два жорстоких вбивства в Криму. І це не закінчиться, поки окупантів ми не виб’ємо звідти».

Також він відвідав Житомирський картонний комбінат. Був приємно вражений тим, що для виготовлення продукції використовується вторинна сировина. Ахтем Чийгоз пройшовся цехами і побачив увесь процес переробки. Запевнив, що це правильний шлях для розвитку підприємства і до таких ініціатив потрібно обов’язково залучати інвесторів.

Спілкуючись з працівниками, відповів на запитання про недоторканність та саме виборчий процес.

«Я не розумію навіщо потрібна недоторканість. Найкращий твій захист – це народ. Я люблю просто виходити на вулицю та відповідати на будь-які запитання. Якщо хтось пускає плітки, то це відбувається за спиною, але якщо ти дивишся людині в очі, їй важко говорити неправду. Тому, потрібно завжди виходити між люди, тоді вони знатимуть, який ти насправді.

Що стосується активності виборчої кампанії Петра Порошенка, я глибоко поважаю цю людину. Перебувати у в'язниці і бачити, як його ненавидять твої вороги, ненавидять за те, що його не змогли купити, продати, зламати. Це тут легко міркувати. А ви в тюрмі крикніть «Слава Україні!», серед двох з половиною тисяч ув'язнених, знаючи про те, що проблем буде ще більше. Потрібно було ламати цю ситуацію, і такі, як я, зараз її ламають в зонах, в таборах. Те, що зараз відбувається в Україні, не може залишати без тривоги людей, які знаходяться на окупованій території», - зазначив кандидат.

До парламенту Ахтем Чийгоз йде, щоб захистити Європейське майбутнє, не допустити реваншу проросійських сил та повернути Крим.

Довідково: Народився 14 грудня 1964 року в місті Булунгур Самаркандської області Узбецької РСР.

На історичну батьківщину, в Крим, Чийгоз повернувся у 1989 році. У 2002 році Ахтем Чийгоз був обраний Головою Бахчисарайського регіонального меджлісу, і невдовзі - членом Меджлісу кримськотатарського народу. З 2002 до 2010 року - член Ради представників кримськотатарського народу при Президентові України. Як і більшість кримських татар, підтримав мітинги народу на Майдані Незалежності в Києві наприкінці 2013 року.

29 січня 2015 року Ахтема Чийгоза було затримано представниками силових структур російської окупаційної влади. Йому інкримінували ч. 1 ст. 212 Кримінального кодексу РФ («організація масових заворушень»), що передбачає позбавлення волі строком на 10 років.

Пресслужба кандидата в народні депутати Ахтема Чийгоза

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Чийгоз Європейська Солідарність  
Матеріали по темі