Політика

​«Громадянська позиція»: йдемо в парламент достойною командою

19 July 2019, 12:18

Про стан справ в місті, про освіту і участь у виборах говоримо з Олександром Величком – кандидатом в депутати ВРУ в списку партії «Громадянська позиція», депутатом Житомирської міської ради та директором школи № 10.

Олександре, вже традиційно, розкажіть про будівництво спортзали в школі№ 10. Учні з 1-го вересня зможуть там займатись?

Вітаю читачів. Останні чотири місяці будівельні роботи тривають безперервно. Наразі йде укладання дерев'яної підлоги та фарбування фасаду. Окрім того, потрібен благоустрій території навколо споруди. Зазначу, що новозбудоване приміщення (окрім спортзали), де буде також новий комп'ютерний клас, санвузли, інші кабінети, потребує ще меблювання, придбання обладнання, інвентарю. Сподіваюсь, що на черговій сесії міської ради будуть довиділені кошти для придбання всього необхідного. Маю надію, що і міський голова і депутати усвідомлюють неприпустимість затягування цього процесу. В школі має бути спортзал, комп’ютерний клас! Я впевнений, що свою ініціативу доведу до кінця.

Як функціонує Ваш спортивний і дитячий майданчик? Діти на Мар'янівці задоволені?

Найбільше задоволені шкільні сторожі )))! На цих майданчиках завжди багатолюдно. Дорослі займаються на тренажерах та грають в настільний теніс. Діти – переважно розважаються на дитячих елементах майданчика. Не обходиться і без варварства, проте намагаємось з цим боротись. Зараз розглядаємо можливість встановлення відеокамер та цілодобової охорони в закладі. Впевнений, це допоможе вберегти майданчик від порушників.

А міні-футбольне поле із штучним покриттям вже будуєте?

Так, вже встановлено огородження і зроблена подушка під траву. Думаю, що до кінця липня будівництво міні-футбольного майданчика буде завершене. Звісно, будуть ще бюрократичні процедури щодо введення його в експлуатацію, але - то пусте.Розмір поля 42х22, якісна трава, чотирьохметровий паркан навколо – сподіваюсь, що всі, хто матиме бажання грати у нас, будуть задоволені.

Як плануєте вберегтися від шквалу охочих грати та бажаючих ламати і шкодити?

Охорона і відеоспостереження – я вже казав про це вище. Крім того, буде графік тренувань, бо безконтрольне, хаотичне використання поля – це шлях в нікуди! Спробуємо задовольнити всіх бажаючих грати в гру мільйонів, адже житомиряни за це голосували. Поле не буде музейним недоторканим експонатом, проте порядок має бути. До речі, вже звертаються люди різного віку, щоб домовитись про час занять.

Чула, що кількість учнів в школі № 10 щороку стрімко зростає. В чому секрет?

У нас безкоштовні тістечка в шкільному буфеті! Жартую. Немає секретів. Колеги самовіддано і творчо працюють. На зміну тим, хто втратив мотивацію або втомився, приходять ті, що сповнені енергії. Модернізуємо кабінети: оснащуємо їх технікою та сучасними меблями. Розширюємо щороку мережу гуртків (ебру – малювання на воді, пісочна анімація, живопис, танці, карате тощо). З появою спортзалу і міні-футбольного поля – запропонуємо батькам і дітям професійний спорт. Адміністрація школи постійно в пошуку цікавих ідей та проектів, щоб діти сповна могли розкрити свій науковий та творчий потенціал, щоб отримували задоволення від перебування в закладі.

Як поєднуєте політичну діяльність з управлінням закладом?

Якщо відверто, то це не просто. Для досягнення результатів будь-яка діяльність потребує уваги та концентрації. Проте, я навчився поєднувати. Коли був обраний депутатом вперше, то взагалі кілька років працював на двох роботах: в школі та інституті. Витримав. Так, дещо зараз страждає робота в окрузі – не можу стільки часу приділяти для зустрічей у дворах з людьми як раніше. Але намагаюсь свою депутатську роботу виконувати якісно і захищати інтереси людей.

Про вибори. Які тенденції нинішньої виборчої кампанії для себе відмітили? «Громадянська позиція» буде в парламенті?

По-перше, хочу привітати житомирян з тим, що за день дерева в місті знову стануть деревами, а не живими дошками оголошень; ніхто не кричатиме з намету, що його кандидат посланий Богом, і при тому пхати в руки газети. Все – вже фінал!

Щодо новацій кампанії, звернув би увагу на наступне: 1) практично всі кандидати пішли в двори, до людей. В 2014, коли я зустрічався з людьми в дворах, це сприймалося, здебільшого, як щось несподіване. Сьогодні навіть діючий нардеп та екс-губернатор пішли до людей, борючись за те, хто першим встановить майданчик за бюджетні кошти і першим прокричить скрізь по свою неповторність. 2) З’явились нові партії і кандидати, реагуючи на запит суспільства; йде омолодження майбутніх обранців. 3) Розправили крила проросійські партії і політики, які з власних телеканалів 24 години на добу розповідають про дружбу з агресором і внутрішній конфлікт на сході України. Їх поява – результат пасивної підтримки, в свій час, з боку команди Порошенка та тотальна корумпованість останньої. Сподіваюсь, українці збагнуть, що нам не місце в складі московської православної цивілізації. Ми – європейська держава.

Щодо «Громадянської позиції», то динаміка росту підтримки серед виборців дає велику надію, що ми будемо в парламенті. Щоденне спілкування з сотнями людей в місті і області свідчить, що значна частина довіряє нам та лідеру Анатолію Гриценку. Якщо ця довіра конвертується в реальні голоси 21 липня, то впевнений держава лише виграє.

Пане Олександре, чому, на вашу думку, «Громадянська позиція» має бути в Раді?

Я би назвав декілька причин. По-перше, наша команда ніколи не була в парламенті. Були окремі представники: Гриценко, Катеринчук, Томенко, Фірсов, але своєї фракції ніколи не було. Якщо ми говоримо про оновлення парламенту, то це про нас. По-друге, «Громадянська позиція»- єдина сила, яка за півгодини після з’їзду оприлюднила весь список своїх кандидатів по мажоритарці і по списках. Варто наголосити, що левова частина – це наші партійці, а не варяги з баблом від інших команд чи олігархів, як, наприклад, в команді Смешка (про що заявляють його ж партійці). По-третє, «Громадянська позиція» сьогодні – це синтез професійності, досвіду, принциповості і молодості, енергійності, бажання бути корисними людям. По-четверте, наша сила готова підставити плече команді Зеленського, увійти до коаліції і спільно втілити те, чого так довго чекають люди. А головне – повернути українцям віру в те, що хабарник – має сидіти (не залежно від посади), а депутат може ініціювати закони, що підвищують соціальні стандарти та протидіють корупції, а не лише ставити майданчики під вибори. Мені імпонує ініціатива Гриценка впровадити через парламент проходження чиновниками поліграфу та провокацію хабара. Це дієві механізми. Відразу видно буде, людина працює по-совісті чи руки трусяться від можливої наживи.

Житомир має кандидатів в списку ГП? Хто ці люди?

Так, від Житомира в списку – 4 представника. Андрій Перун – відомий в місті волонтер, меценат, громадський діяч, який є успішним підприємцем. Зазначу, що в кращих традиціях родини Терещенків, значну частину прибутків спрямовує на допомогу тим, кому вона конче потрібна. Він – освічений, чесний і безмежний патріот.

Василь Шевченко є депутатом міської ради, активно працює в окрузі, допомагаючи людям. Василь є членом багатьох робочих груп та наглядових рад, адже уважно стежить, щоб кошти житомирян використовувалися раціонально з бюджету. Ми разом пройшли вже немалий шлях.

Віталій Пархомець – є новою людиною в нашій команді. Освітянин за фахом, є спеціалістом з ІТ-технологій. Власне, його напрям – це впровадження електронного документообігу на всіх щаблях влади, адже, де є чиновник, який видає купу різних довідок, там завжди є загроза маніпуляцій і зловживань. Чесність, професійність, альтруїзм – це про нього.

Олександр Величко. Так, я теж в списку «Громадянської позиції» під номером 22.

Чим Олександр Величко займатиметься у Верховній Раді?

Вже 15 років працюю в освіті. Щороку спостерігаємо, що депутати ВРУ, голосуючи за державний бюджет, закладають шалену нестачу коштів на зарплату педагогам, медичним працівникам. А потім, в кінці року, ми змушені з міського бюджету закривати ці діри, нехтуючи благоустроєм дворів, скверів, будівництвом спортивних і дитячих просторів, забезпеченням закладів освіти всім необхідним тощо. Окрім того, розрекламоване урядом повне забезпечення потреб НУШ (нової української школи) теж фактично лягає на плечі житомирян. Це неправильно! Зарплата працівника садочка, вчителя школи (особливо, молоді), викладача ПТУ чи вишу, медпрацівника в лікарні є принизливою і дозволяє лише виживати. Ми точно це змінимо, якщо виборці довірять! Бачу себе в комітеті з питань освіти і науки, адже окрім соціальних питань бачу інші недолугі речі в освіті, які варто буде корегувати. Сумно не буде!

Щодо партій зрозуміло, а кого плануєте підтримувати по мажоритарці в Житомирі?

Кандидата від ГП по Житомиру ми не висували, проте я свій вибір зробив. Імена більшої частини кандидатів є новими і незнайомими переважній більшості житомирян, і тому ці вибори мають стати для них трампліном для подальшої суспільно-політичної діяльності. Не вірю, що вони зможуть перемогти монстрів. Дехто, вирішуючи дрібні питання окремих будинків і дворів (хоча для мешканців вони справді важливі), хоче замолити свою меркантильну і безпринципну позицію у владі (голосування за «дірявий» державний бюджет, де освітянам і медпрацівникам Житомира щороку не вистачає коштів на кілька місяців зарплати або на рівні обласної адміністрації до останнього ігнорування питання з приміськими маршрутками, власники яких плюють на законодавство і боляче б'ють по ТТУ тощо). Цих людей не можна підтримувати – вони не зміняться. Їм варто зникнути з політики, щоб дати Україні шанс на одужання.

Ще одна група кандидатів балотується скрізь і завжди. Це, швидше, чергова спроба не випадати з медійно-публічної площини. Не розглядаю їх…

Декілька кандидатів варті поваги і гідно б представляли Житомир, але їх висунули проросійські партії, які сьогодні активізувалися, а їх лідери з власних телеканалів зомбують нас розмовами про дружбу з агресором.

Отже, все вище зазначене підводить до думки, що оптимальним варіантом для житомирян буде кандидатура Любові Цимбалюк. Чому? 1) Вона має реальні шанси перемогти монстрів - діючого нардепа і губернатора. 2) Вона не представляє інтереси сумнівних партій (про них вище), а є самовисуванцем. 3) Вона має управлінський досвід і чітко розуміє, чим можна допомогти місту з парламенту. 4) Наші голосування в міськраді здебільшого збігаються – вона так само стоїть на захисті бюджетників. 5) Хоч вона є представницею бізнесу (а я завжди був проти бізнесменів в парламенті), але бізнесу, як мені відомо, правильного, білого. 6) Ми не раз перетинались в міськраді і поза її межами, і вона завжди була людиною слова. Це важливо!

Олександре, у Вас є відчуття, що країна зміниться після виборів?

Звісно, зміниться… Питання, в який бік? Важливо, що все в наших руках. Я звертаюсь до всіх читачів - наших прихильників, і тих, хто вагається з вибором – якщо ви, як і я, не хочете жити в країні порошенків-медведчуків, підтримайте «Громадянську позицію». Кожен голос може бути вирішальним. Впевнений – за нас соромно не буде!

Прес-служба політичної партії "Громадянська позиція"

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Величко  
Матеріали по темі