Місто

​Директор житомирського водоканалу розповів, для чого два дні вимикали воду на Богунії та Маликова

26 July 2019, 16:56

25 липня та до обіду 26 липня вимикали водопостачання на Маликова та частково в районі Богунія у Житомирі. Увесь цей час КП «Житомирводоканал» проводив ремонтні роботи на мережі, через що вимушені були зупинити ІІІ підйом «Північно-Західний район».

Наразі роботи завершені, тож керівник КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін продемонстрував, для чого варто було вимикати воду і який результат отримали. Фото старих заржавілих засувок, які замінили на нові сучасні, він виклав у соцмережі.

«На фото дві старі засувки діаметром 400 мм, через які до вчорашнього дня надходила вода мешканцям мікрорайонів Малікова та Каракулі. Замість двох повнопрохідних отворів – одна засувка заіржавіла назавжди в закритому стані, а друга на 50% відкрита і в цій «позі» також завмерла. Тому в часи пік мешканці цих мікрорайонів часто недоотримували необхідну кількість води. До того ж, навіть ліквідація невеликого пориву змушувала нас відключати насосну станцію 3-го підйому. Особисто я розумію ті незручності, які виникають під час відключення води в оселі (завдяки реконструкції трубопроводів в мене також перебої з водопостачанням). Але є й інша сторона. Зрозуміло, що залишати речі в такому стані – дорівнює самознищенню системи водопостачання Житомира. Зробивши вже великий об’єм роботи та продовжуючи оновлювати систему в майбутньому, ми всі отримаємо: як необхідний тиск, так і кількість води в будь-який час, зменшену аварійність з усіма наслідками, зниження споживання електроенергії та втрат води (мабуть, це найголовніше, тому що безпосередньо впливає на тариф).Ті роботи, які ми робимо, потребують витривалості та розуміння від всіх. Тому рухаємось вперед і все буде добре», - йдеться у дописі Андрія Нікітіна.

Нагадаємо, КП «Житомирводоканал» попереджав про відсутність води на Маликова та частині Богунії, де 25 липня проводитимуть ремонтні роботи і вимкнуть станцію підйому. 26 липня водоканал повідомив про ремонт на вулиці Клосовського, 10, через який довелось знову вимкнути водопостачання.

Відео, в якому Андрій Нікітін розповідав про дводенне відключення води в червні 2019, ремонтні роботи, брудну воду з крана та винних у затримці підключення, дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал Нікітін відключення  
Матеріали по темі