Влада

Житомирська ОДА звітує про готовність майже 62% житлових будинків та соціальних об’єктів до нового опалювального сезону

31 July 2019, 11:01

У червні розпочалась підготовка об’єктів господарського комплексу області до осінньо-зимового періоду 2019/2020 року й наразі вже майже 62% житлових будинків та соціальних об’єктів Житомирщини підготували до нового опалювального сезону.

Про 31 липня повідомляє пресслужба ОДА з посиланням на управлінні житлово-комунального господарства департаменту регіонального розвитку Житомирської облдержадміністрації.

«За інформацією управління, в області упродовж кількох місяців активно тривали роботи з підготовки до нового опалювального сезону. І станом на 31 липня до зимового періоду підготували 61,8% житлового фонду, 62,5% закладів освіти та медицини, 61,4% від загальної кількості котелень в області. Крім цього, на початок опалювального сезону вже є запаси вугілля у кількості 1 тис. 318,6 т та рідкого палива – 1 тис. 931 тонна, що в середньому становить близько 60% від потреби. Також на майже 63% від необхідної кількості заготовили посипочний матеріал та реагенти», - йдеться у повідомленні.

Серед заходів, які провели для підготовки до опалювального сезону, – ремонт покрівель, опалювальних систем, водопостачання у житловому фонді, соціальних об’єктах, підготовка та ремонт котелень, заміна котлів, підготовка теплових мереж, а також водопровідно-каналізаційних мереж.

В ОДА нагадують, що на Житомирщині вже 84,1% багатоквартирних будинків оснащені приладами обліку теплової енергії. Водночас віцепремєр-міністр Геннадій Зубко 25 липня цього року інформував, що Житомирська та Черкаська області демонструють найгірші показники щодо оснащеності лічильниками тепла нежитлових будівель, а саме бюджетних та інших установ.

Як повідомляв Житомир.info, за інформацією ОДА, станом на 25 липня 2018 року Житомирська область була на 50% готова до роботи в осінньо-зимовий період 2018-2019 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА опалювальний сезон зима  
Матеріали по темі