Події

​На зупинках біля доріг Житомирської області продовжують з’являтися написи, САД чекає реакції правоохоронців

8 August 2019, 13:38

Близько 80% наявних на балансі Служби автомобільних доріг у Житомирській області автопавільйонів, а це понад 540 штук, пошкоджено сумнівними написами типу: «Біопаспорт - штрих-код на лбу» та «Конца света не будет».

Про це 8 серпня повідомила пресслужба Служби автодоріг у Житомирській області.

«Вже упродовж кількох років балансоутримувачем шляхів державного значення Житомирщини було порушено дане питання перед представниками правоохоронних органів. Орієнтовна вартість ремонту одного автопавільйону становить близько 4000 гривень (без урахування транспортних витрат). На даний час приблизна сума завданих державі збитків за зіпсовані стіни автопавільйонів становить більше мільйона гривень, що несе в собі ознаки злочину, передбаченого ст. 194 КК України «Умисне знищення або пошкодження майна». Про це було вказано в черговій заяві, яку направили до слідчого управління Головного управління національної поліції в Житомирській області близько місяця тому», - інформує САД.

За даними пресслужби, у липні 2019 року т. в. о. заступника начальника слідчого управління ГУНП у Житомирській області, майор поліції Олександр Соломко перенаправив звернення начальника Служби автодоріг у Житомирській області Геннадія Савченка заступнику начальника Житомирського ВП – начальникові слідчого відділу, підполковнику поліції Рудницькому С.В. «для реєстрації в ЖЄО та прийняття рішення в порядку ст.214 Кримінального процесуального кодексу України»:



Скріншот із фейсбук

На фб-сторінці фахівця по роботі з громадськістю та пресою САД у Житомирській області Світлани Чернях-Кондрацької оприлюднене звернення начальника Служби автодоріг у Житомирській області Геннадія Савченка на Житомирський відділ поліції ГУНП. У ній ідеться, що 24 червня 2019 року Служба автодоріг направила на ім’я начальника ГУНП заяву за фактом псування павільйонів автобусних зупинок, а 5 липня 2019 року вона була перенаправлена на заступника начальника Житомирського відділу поліції.

«Станом на 1 серпня 2019 року будь-яка інформація щодо того, чи зареєстрована вказана заява в Єдиному реєстрі досудових розслідувань та які слідчі дії були вчинені, на адресу Служби не надходила», - йдеться в листі Геннадія Савченка:


Пресслужба зауважує, що кримінально-процесуальний кодекс України в розділі «Досудове розслідування» Глава 19, ст. 214 («Початок досудового розслідування») говорить про те, що «слідчий, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви…зобов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочати розслідування та через 24 години з моменту внесення таких відомостей надати заявнику витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань».

«Остання ж заява до Житомирського ВП ГУНП в Житомирській області від САД у Житомирській області датована 01.08.2019 року. Чекаємо відповіді та кроків на дотримання закону», - йдеться у повідомленні на сайті САД.

У відділі комунікації ГУНП у Житомирській області Житомир.info повідомили, що нині поліція з’ясовує, чи всі пошкоджені зупинки розміщені на території обслуговування Управління патрульної поліції у Житомирській області. Детальніше про хід розслідування пообіцяли повідомили у відповіді на офіційний запит.

Нагадаємо, 4 вересня 2018 року начальник Житомирського районного відділення Житомирського відділу Нацполіції Сергій Крошко щодо помальованих зупинок відповів САД, що причетних до правопорушення осіб неможливо встановити, оскільки відсутні свідки та очевидці події.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2018 невідомі «прикрасили» 4 щойно відремонтовані придорожні павільйони в Житомирській області написами «Біопаспорт – штрих-код на лобі», після чого САД звернулася до поліції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція зупинка САД напис  
Матеріали по темі