Фоторепортаж

Фоторепортаж з сесії Житомирської міськради, на якій трьом КП виділили 15 млн грн на погашення боргів за електрику

22 August 2019, 11:30

На позачерговій сесії Житомирської міської ради 22 серпня депутати проголосували за внесення змін до Програми благоустрою та розвитку комунального господарства, а саме за дофінансування трьох комунальних підприємств на суму 15,7 млн грн.

За словами мера Житомира Сергія Сухомлина, необхідність у дофінансуванні комунальних підприємств виникла через зростання тарифу за електроенергію.

«На одній із попередніх сесій ми голосували за звернення до Президента і Кабінету міністрів України з приводу того, що при вступі в дію Закону про електроенергетику України зростуть тарифи, в тому числі для наших комунальних підприємств. Тарифи зросли на 20-25%. Тільки по підприємству «Житомирводоканал» це додатково більше 1 млн грн на місяць. Тому ми розглядаємо питання дофінансування наших комунальних підприємств, і буквально на цьому тижні відбулося декілька засідань Кабміну за участі президента, і, як ми бачимо, є бажання знизити тарифи для комунальних підприємств на 10-20%. Тому будемо чекати, щоб запрацювала нова Рада і Кабмін, бо це велике навантаження, і ці кошти не були передбачені в міському бюджеті на цей рік», - сказав Сергій Сухомлин.

Депутати підтримали рекомендацію постійної комісії з гуманітарних питань:

- надати фінансову підтримку КП «Житомиртеплокомуненерго» на суму 9,973 тис. грн,

- збільшити орієнтовний обсяг фінансування КП «Житомирводоканал» на суму 15 млн 500 тис., виділити з міського бюджету кошти в сумі 3,100 тис. грн.

Третє підприємство, якому виділили кошти на погашення боргів за електрику – це Житомирське трамвайно-тролейбусне управління.

Депутатка Любов Цимбалюк запропонувала у тексті рішення прописати, що виділені водоканалу кошти мають бути спрямовані виключно на погашення заборгованості за електроенергію, і в жодному разі ні на які інші видатки.

За дане рішення проголосували 32 депутати Житомирської міської ради (всього у міськраді 42 депутати). Рішення прийняте.

Нагадаємо, у порядку денному 52-ї позачергової сесії міськради було три питання. Сесія почалася з вручення грамоти Верховної Ради керівниці Центру танцю Аvante Інні Бурдейній.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2019 директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін заявляв, що насосні станції, на яких провели реконструкцію, стали економити 92-95% електроенергії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія дофінансування КП бюджет водоканал електроенергія  
Матеріали по темі