Місто

​Акція «Всі Люди Рівні» в Житомирі розпочалась сутичками між прибічниками та опонентами

23 August 2019, 17:28

О 17.00 23 серпня на Михайлівській у Житомирі розпочалась акція «Всі Люди Рівні». На майдані біля фонтану зібралося кілька десятків житомирян, які прийшли підтримати дівчат та їхніх батьків, яким дорослі чоловіки забороняли гуляти з райдужним прапором, чинили тиск, цькували та залякували.

Натомість на акцію прийшли й кілька десятків опонентів.

За словами журналіста Житомир.info, який присутній на події, місцями стаються сутички, опоненти намагаються видерти веселкові прапори і символіку людей, які беруть участь в акції «Всі люди рівні». Відповідно на місці працює поліція, яку заздалегідь попередили про проведення акції.

Майже на початку заходу одного з опонентів, а саме АТОвця Олега Піонтківського затримала поліція. Автомобіль з затриманим деякий час не випускали з Михайлівської, але він все ж поїхав з місця події.

Відеосюжет з місця події дивіться тут.

Нагадаємо, на Михайлівській у Житомирі кілька чоловіків відібрали у 13-річних дівчат «райдужний» прапор і виклали відео у соцмережі. Скандальне відео набуло розголосу і вже надвечір було анонсовано про проведення в місті акції «Всі люди рівні», покликаної нагадати про рівні можливості та право на вільний вибір, а також підтримати дівчат та їхніх батьків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЛГБТ акція прапор сутичка поліція  
Матеріали по темі