Місто

Колектив ДЮСШ №1 просить мера Житомира не об’єднувати дві спортивні школи

5 September 2019, 14:58

Представники дитячо-юнацької спортивної школи №1 направили меру Житомира Сергію Сухомлину лист-звернення, в якому виступають проти злиття двох ДЮСШ.

Звернення 4 вересня 2019 року зареєстроване в міській раді, його копія є у розпорядженні Житомир.info.

Зазначається, що школи мають різні направленості: в ДЮСШ №1 розвиваються ігрові олімпійські види спорту і шахи, а в ДЮСШ №2 – індивідуальні (стрибки на акробатичній доріжці, акробатика, єдиноборства).

«Сьогодні в ДЮСШ №1 культивуються три види спорту: баскетбол, волейбол та шахи. В 43 групах займається понад 500 вихованців. Це командні види спорту, які дозволяються долучати до занять велику кількість дітей. До речі, заняття безкоштовні, що дає можливість займатися спортом великій кількості дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей, дітей-сиріт та дітей-переселенців. У нашому приміщенні по вул. Домбровського, 11а працює відділення шахів, в якому займається понад 100 вихованців з усіх районів та шкіл міста. Це справжній шаховий центр, на базі якого проводяться, майже щотижня, шахові змагання різних рівнів – міських, обласних та всеукраїнських», - йдеться у листі, під яким стоїть 23 підписи.




Нагадаємо, 30 серпня на сайті міської ради був опублікований проєкт рішення сесії «Про припинення Дитячо-юнацької спортивної школи №1 шляхом приєднання до Дитячо-юнацької спортивної школи №2». Після об'єднання ДЮСШ №2, яка знаходиться на вулиці Хлібній, планують перейменувати в «Дитячо-юнацьку спортивну школу Житомирської міської ради». Питання об’єднання спортивних шкіл є у порядку денному сесії міської ради, яка запланована на 17 вересня 2019 року.

Як повідомляв Житомир.info, житомирську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №22 імені Василя Михайловича Кавуна хочуть приєднати до гуманітарної гімназії №1.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДЮСШ спортшкола міськрада  
Матеріали по темі