Місто

Влада Житомира хоче об’єднати школу та гімназію, які знаходяться на Польовій

30 August 2019, 17:41

У Житомирі хочуть загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №22 імені Василя Михайловича Кавуна приєднати до гуманітарної гімназії №1.

Відповідний проєкт рішення сесії 30 серпня опублікований на сайті міської ради, питання включене до порядку денного чергової сесії міськради, запланованої на 17 вересня.

«На виконання закону України «Про освіту», з метою запровадження освітньої реформи, забезпечення економії та раціонального використання бюджетних коштів, підвищення якості освітніх послуг, що надаються об’єднаній територіальній громаді», - так посадовці мотивують ініціативу об’єднання школи та гімназії.

Обидва заклади знаходяться на Польовій: школа №22 – на вул.Космонавтів, 36; гімназія №1 – на вул.Вітрука, 55.

«Вважати правонаступником Житомирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №22 імені Василя Михайловича Кавуна після її припинення Житомирську гуманітарну гімназію №1. Будівлі та споруди, а також земельну ділянку, інше майно, після припинення Житомирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №22 імені Василя Михайловича Кавуна, залишити в оперативному управлінні Житомирської гуманітарної гімназії №1 для використання за цільовим призначенням. Після приєднання Житомирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №22 імені Василя Михайловича Кавуна до Житомирської гуманітарної гімназії №1 змінити назву замість «Житомирська гуманітарна гімназія №1», слід читати: «Заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів «Гуманітарна гімназія №1» імені Василя Михайловича Кавуна Житомирської міської ради», - йдеться у проєкті рішення сесії.

На сайті школи №22 зазначається, що вона була створена в 1991 році, там навчається 701 учень і працює 62 вчителі.

У звіті директора гуманітарної гімназії №1 за 2018-2019 навчальний рік вказано, що там навчалося 292 учні, педагогічний колектив складався з 30 працівників, четверо з яких працювали за сумісництвом.

Нагадаємо, в рейтингу шкіл Житомира з результатами ЗНО-2019 гуманітарна гімназія №1, в якій було 24 випускники, знаходиться на 6 місці, школа №22, де ЗНО складали 27 учнів, – на 23 місці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада школа гімназія  
Матеріали по темі