Фоторепортаж

​Патріотичний Житомир вже не той: поодинокі прапори на стінах і вікнах будинків. Фоторепортаж

16 September 2019, 17:41

З початку анексії Криму та буремних подій на сході України в Житомирі стрімко зросла кількість державної символіки та патріотичних зображень на фасадах будівель. У 2014 рпоці жителі міста фарбували у жовто-блакитні кольори стіни будинків, балкони, гойдалки, мости, паркани і стовпи, вивішували прапори з вікон, малювали патріотичні графіті.

Жовто-блакитним був Житомир і в 2016 році. Фоторепортаж 2016 року з патріотичним Житомиром: жовто-синіми фасадами, димарями, гойдалками та огорожами дивіться тут.

Проте таких патріотичних зображень з часом ставало дедалі менше. Сьогодні жовто-блакитні прапорці майже зникли з наших вікон та фасадів будинків. Колись яскраві кольори вигоріли на сонці, а до патріотичних графіті додались незграбні та хаотичні написи, які важко назвати мистецтвом. Щоправда, час від часу з’являються свіжі зображення державних прапорів України на фасадах багатоповерхівок. Втім призначення вони мають дещо інше: у такий спосіб активісти замальовують нелегальну рекламу сайтів розповсюджувачів наркотиків.

Фотограф Житомир.info спробувала відшукати патріотичні написи та національну символіку на вулицях Житомира. Що з того вийшло – дивіться у фоторепортажі.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2014 року на стіні будинку по вулиці Небесної сотні, 24 в Житомирі з’явилося патріотичне графіті «Єдина Україна».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прапор графіті  
Матеріали по темі