Влада

Житомирські депутати звернулися до Разумкова щодо відтермінування прийняття законів про касові апарати

18 September 2019, 12:25

Депутати Житомирської міської ради звернулися до голови Верховної ради Дмитра Разумкова щодо відтермінування прийняття законів про касові апарати.

Таке звернення ухвалили на черговій сесії міської ради 17 вересня 2019 року.

Мова йде про прийняті 10 вересня в першому читанні законопроєкти №1053-1 про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг та №1073 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків в сфері торгівлі і послуг.

«Законопроекти в такому вигляді можуть спровокувати виключно збільшення випадків застосування до легальних суб’єктів господарювання фінансових санкцій за результатами численної кількості перевірок, які, за оціночними розрахунками Державної регуляторної служби України, у 2020 році планово становитимуть близько 2,6 млрд грн», - йдеться у зверненні.

Житомирська міська рада просить відтермінувати прийняття зазначених законопроєктів та провести їх всебічне обговорення.



Після голосування вирішили також звернутися до інших міських рад України щодо ухвалення аналогічних звернень до Верховної ради.

Як повідомляв Житомир.info, 1 липня 2015 року Верховна рада ухвалила законопроєкт «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій», проти якого протестували житомирські підприємці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада звернення ВР законопроект касовий апарат 
Матеріали по темі