Місто

​Виконком виділив 50 тис. грн сім'ям загиблих в автокатастрофі працівників житомирського ТТУ

23 September 2019, 15:01

Сьогодні, 23 вересня, члени виконкому зібралися на позачергове засідання, щоб виділити кошти постраждалим в автокатастрофі працівникам ТТУ та родинам загиблих.

Під час засідання загиблих в автокатастрофі працівників трамвайно-тролейбусного управління вшанували хвилиною мовчання. Заступник міського голови Сергій Кондратюк повідомив, що для поховання все організовано. Як трапилася трагедія, розповів заступник міського голови Дмитро Ткачук.

«В автобусі були працівники ТТУ та члени їх родин, які організованою профспілкою їхали з Карпат із відпочинку. Автобус зупинився, щоб замінити колесо, стояв на узбіччі. Під час цієї зупинки пасажири вийшли з автобуса та стояли навколо нього. У цей момент в нього врізався вантажний автомобіль (бензовоз). Люди постраждали від самого автобуса, який після удару почав рухатися. Загинули 9 людей, 10 людей госпіталізовано, з них 3 у тяжкому стані. Сьогодні всі притомні та мають стабільний стан, а тих, хто не потребував госпіталізації, одразу забрали автобуси. Для родичів наразі ми організовуємо транспорт до лікарні та впізнання», - розповів заступник міського голови Дмитро Ткачук.


Питання порядку денного позачергового виконкому розглянули у закритому форматі. По завершенню виконкому заступник міського голови Марія Місюрова повідомила журналістам Житомир.info, яку суму виділили постраждалим працівникам ТТУ та родинам загиблих.

«Виконком на сьогоднішній момент виділив 10 тис. грн на лікування та 50 тис. грн сім'ям загиблих», - розповіла заступник міського голови Марія Місюрова.

Після проведення сесії депутатів 23 вересня стало відомо, що мова йде про 50 тисяч гривень для кожної з сімей загиблих.

Нагадаємо, рано вранці 23 вересня стало відомо про жахливу трагедію на трасі в Новоград-Волинському районі Житомирської області: в автобус з працівниками Житомирського ТТУ влетіла автоцистерна. Внаслідок автокатастрофи 9 людей загинули та 11 отримали травми. За попередніми даними, 66-річний водій автобуса зупинився для заміни колеса, і сам постраждав у зіткненні.

Пізніше стало відомо, що тіла п'ятьох пасажирів діставали з-під автобуса – на момент зіткнення вони стояли біля транспортного засобу.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирі оголосили триденну жалобу, мер Сергій Сухомлин пообіцяв усебічну підтримку постраждалим.

Біля центрального входу будівлі Житомирської міської ради на майдані Корольова вивісили синьо-жовті прапори з траурними стрічками, а на сайті міськради опублікували розпорядження Житомирського міського голови «Про оголошення жалоби у Житомирській міській об’єднаній територіальній громаді».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП загиблий ТТУ допомога виконком  
Матеріали по темі