Влада

Водія з Волинської області, який на бензовозі в’їхав у автобус з працівниками Житомирського ТТУ, арештували на 60 діб

24 September 2019, 17:41

Корольовський районний суд міста Житомира задовольнив клопотання прокурорів стосовно обрання міри запобіжного заходу водію вантажівки, який скоїв зіткнення з автобусом, у результаті якого 9 людей загинули та ще 10 отримали травми різного ступеня тяжкості.

Під час судового засідання сторона обвинувачення просила суд заарештувати підозрюваного на 60 діб без права внесення застави. Захист же просив залишити водія під домашнім арештом.


Після виступу сторін суддя видалився до дорадчої кімнати і за пів години оголосив ухвалу – клопотання прокурорів задовольнити у повному обсязі.

«Клопотання старшого слідчого з особливо важливих справ відділу розслідувань злочинів у сфері транспорту слідчого управління ГУНП Богуна про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою відносно Храновського задовольнити. Застосувати до підозрюваного Храновського Анатолія Анатолійовича запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб. Строк тримання під вартою рахувати з моменту фактичного затримання особи – 00:30 години 23 вересня 2019 року. Ухвала слідчого судді підлягає негайному виконанню з моменту її оголошення. Ухвала може бути оскаржена у Житомирському апеляційному суді протягом п’яти днів з моменту її оголошення», – сказав суддя Корольовського районного суду м. Житомира Олександр Адамович.

Анатолій Храновський – 1964 року народження, проживає у місті Володимир-Волинський Волинської області, раніше не судимий.

Нагадаємо, по обіді 24 вересня в депо Житомирського трамвайно-тролейбусного управління на вулиці Вітрука прощалися з трьома працівницями ТТУ, які з групою поверталися з Карпат і загинули в автокатастрофі на трасі Київ – Чоп. Всього загинуло 9 людей: 6 співробітників ТТУ та 3 членів їхніх сімей, поіменний список тут.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 23 вересня стало відомо про жахливу трагедію на трасі в Новоград-Волинському районі Житомирської області: в автобус з працівниками Житомирського ТТУ влетіла автоцистерна. Внаслідок автокатастрофи 9 людей загинули та 11 отримали травми. За попередніми даними, 66-річний водій автобуса зупинився для заміни колеса. Управління ДСНС інформувало, що тіла п'ятьох пасажирів діставали з-під автобуса – на момент зіткнення вони стояли біля транспортного засобу.

У Житомирі з 23 вересня 2019 року оголосили триденну жалобу, мер Сергій Сухомлин пообіцяв усебічну підтримку постраждалим. Також у цей день відбулося позачергове засідання міськвиконкому, де вирішували питання надання матеріальної допомоги постраждалим та сім’ям загиблих. Після виконкому депутати Житомирської міськради терміново зібралися на сесію, щоб виділити 550 тис. грн родинам загиблих та постраждалих в автотрощі.

Надвечір 23 вересня відділ комунікації поліції Житомирської області повідомив, що водієві вантажівки, який скоїв зіткнення з автобусом, оголосили про підозру. У цей же день стало відомо, що президент України Володимир Зеленський доручив Кабінету Міністрів взяти на контроль розслідування масштабних смертельних аварій, які сталися в Одеській та Житомирській областях.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП аварія Київ - Чоп ТТУ  
Матеріали по темі