Влада

Кабмін скоротив кількість «митних князівств»: Житомирську митницю ліквідують

2 October 2019, 15:27

Кабінет міністрів затвердив регіональну структуру митниць, скоротивши їхню кількість до 16.

Про це 2 жовтня повідомив на своїй сторінці у Facebook голови Державної митної служби Максим Нефьодов.

«Сьогодні Кабмін затвердив регіональну структуру: замість 26 митниць буде 16, а також лишаються окремо лабораторія і кінологічний центр (там питання акредитації та сертифікації, тому їх зливати важко дуже)», - написав головний митник країни.

Він також пояснив, для чого потрібні ці зміни:

початок боротьби із «феодалізмом», коли кожна митниця - окреме князівство, зі своїми правилами, опорою на місцевих очільника ОДА, поліцейського, прокурора, СБУ-шника, ДБР-івця і т.д.;

економія на адміністративних витратах - посади будемо перерозподіляти на користь оперативного складу, почнемо вчитись централізовувати всі функції підтримки;

логістична оптимізація - для суттєвої кількості митних постів зменшиться відстань до центру. Наприклад, зі Слов‘янська зараз до керівництва - 248 км (!!!). Буде 129 км;

створення Координаційно-моніторингової митниці, де ми почнемо накопичувати досвід і функції нагляду, створювати центри компетенцій по складним і ризиковим групам товарів, моніторингові групи для аналізу даних з кордонів, перегляду інформації з камер, ваг, сканерів тощо.

«Це проміжна структура, на якій ми відпрацюємо етапи шляху, який треба буде пройти наступного року для переходу на єдину юридичну особу. Наступні кроки - призначення в.о. керівників митниць, реєстрація юр.осіб, початок переведення людей в регіонах», - написав Максим Нефьодов.

На оприлюдненій карті нових митниць Житомирська область і, відповідно, Житомирська митниця, об’єднана з Київською та Черкаською областями. Центр об’єднання позначений у Києві.

Нагадаємо, на початку вересня поточного року керівника Житомирської митниці Сергія Гринчука відрядили на місяць працювати на Закарпаття.

Як повідомляв Житомир.info, 17 вересня 2019 року обласне управління СБУ інформувало про викриття працівники одного із митних постів Житомирської митниці Державної фіскальної служби, які організували схему мінімізації імпортного мита комерційним структурам: здійснювали оформлення нафтопродуктів за недостовірною класифікацією за заниженими ставками мита, чим лише у 2019 році завдали державі збитків на 900 тис. грн. 30 вересня на Житомирській митниці знову проводили обшуки: співробітники Служби безпеки України викрили міжрегіональний центр з мінімізації податкових платежів, який «спеціалізувався» на розмитненні транспортних засобів за заниженою оціночною вартістю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: митниця Нефьодов ДМС  
Матеріали по темі