Місто

На Покрову в центрі Житомира вперше пройде всеукраїнський чемпіонат з кросфіту серед команд ДШВ

2 October 2019, 17:13

14 жовтня на Михайлівській, в центрі Житомира, відбудеться чемпіонат з кросфіту, в якому візьмуть участь збірні команди десантно-штурмових бригад та спортивних клубів Житомира. Свою участь у змаганнях підтвердили вже щонайменше п’ять команд десантників із усієї України. Подібні змагання у Житомирі пройдуть вперше.

«Вперше в Житомирі настільки масштабний чемпіонат. Це була ініціатива 95-ї бригади – провести на відкритому просторі всеукраїнські змагання з кросфіту і показати, наскільки сильною є наша армія, і приурочити це все до такого великого свята, як Покрова. Ми, звичайно, підтримали таку ініціативу. Це насправді дуже класна ідея. Її так само підхопили і клуби, які займаються кросфітом, тому це будуть такі інтегровані змагання, де будуть брати участь десантно-штурмові бригади із усієї України. Зокрема, вже заявились Миколаїв, Полтава, Львів, Дніпро, Житомир, звичайно ж. І так само спортивні клуби – «Андеграунд», «Svaor», «Лайм», якщо я не помиляюсь, і команда військового інституту. Все це буде проходити на Михайлівській, на майдані. З 10-ї години стартують змагання, вони будуть урочисто відкриті командуванням ДШВ, міським головою. Ну і згодом ми побачимо, хто є найсильнішим серед наших десантників», – розповідає начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.


Змагання з кросфіту відрізняються видовищністю. Інколи здається, що спортсмени виконують вправи на межі своїх фізичних можливостей, тому цей чемпіонат точно є вартим уваги житомирян, переконані організатори. Нині формуються остаточні комплекси вправ, які повинні будуть виконати атлети.

«Це дійсно будуть змагання, які покажуть сили наших десантників. Це не буде воркаут, це будуть і бурпі, це будуть шини, це будуть штанги, тобто, це будуть силові навантаження на час по командах. Будуть розділені команди по 8 учасників, і от наскільки команда злагоджено і швидко працює, від того теж буде залежати результат. Положення ми зараз завершуємо і опублікуємо. Там буде цілий ряд комплексів, які мають виконати команди. Ми це поки трохи тримаємо в секреті, щоб у команд було трохи менше часу підготуватись і усім суперникам. Тобто, вони вже тренуються, але які саме завдання їм випадуть, вони ще поки не знають», – каже Ірина Ковальчук.

Організатори змагань запрошують підтримати учасників чемпіонату в понеділок 14 жовтня на вулиці Михайлівській.

Як повідомляв Житомир.info, в 2017 році для житомирських десантників влаштували змагання з кросфіту.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кросфіт змагання ДШВ  
Матеріали по темі