Місто

​У Житомирі затримали серійного автозлодія, який пропонував власнику за винагороду повернути вкрадені речі

3 October 2019, 12:23

У Житомирі поліцейські затримали чергового серійного автозлодія.

Про це 3 жовтня повідомила пресслужба ГУНП в Житомирській області

«Підозрюваний через спільника намагався повернути власнику обікраденої ним автівки мобільний телефон за грошову винагороду. За цим ділка затримали розшуківці Житомирського відділу поліції. 31-річного житомирянина викрито у близько півтора десятка крадіжок з автомобілів жителів обласного центру», - йдеться у повідомленні.

До міського відділу поліції надійшло повідомлення від житомирянина про обкрадання його автомобіля на одній з центральних вулиць. Упродовж ночі хтось розбив скло дверцят і витягнув із салону особисті речі заявника та мобільник. Чоловік також розповів, що зателефонував на свій номер з іншого гаджета. Йому несподівано відповів незнайомець, мовляв, готовий повернути телефон за певну грошову винагороду. Відтак призначили зустріч.

«Фактично під час передачі викраденого мобільного телефону власнику оперативники кримінальної поліції затримали двох спільників. Обидва – раніше судимі місцеві жителі. Один із них, 31-річний чоловік, обґрунтовано підозрюється нами у вчиненні серії крадіжок з автотранспорту. Викрадене він здавав до ломбардів. Певний час тривали заходи щодо встановлення його місця перебування», - повідомив начальник Житомирського ВП ГУНП Михайло Сорока.

У результаті проведення невідкладних слідчих дій за місцем проживання ще одного жителя Житомира правоохоронці вилучили низку речей та документів, які зберігались тут на прохання підозрюваного. Походження їх нині з’ясовується.

«31-річний житомирянин затриманий поліцією у порядку ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Триває досудове розслідування кримінальних проваджень, розпочатих за ст. 185 (Крадіжка) ККУ. За серію автокрадіжок чоловікові може загрожувати до 5 років позбавлення волі», - повідомили в поліції.

Нагадаємо, в ніч на 27 вересня на Польовій у Житомирі затримали чоловіка, який обікрав понад 20 автомобілів.

Як повідомляв Житомир.info, 11 вересня 2019 року поліцейські Житомира затримали 32-річного молодика, який уночі розбивав скло в автомобілях і крав обладнання та інші цінні речі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: автозлодій крадіжка  
Матеріали по темі