Влада

Директорка департаменту соціальної політики Житомирської міської ради підтримала ветеранський флешмоб

6 October 2019, 13:20

Директорка департаменту соціальної політики Житомирської міської ради Вікторія Краснопір підтримала ветеранський флешмоб #вибачте_що_ми_не_здохли.

У Facebook колишні учасники бойових дій влаштували флешмоб, у якому засуджують заяву нардепа від «Слуги народу», голови парламентського Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галини Третьякової щодо позбавлення пільг й соцвиплат ветеранів війни.

«Ми за аудит держави в цілому, зокрема пільг та соціальних виплат, які нині надають військовослужбовцям. Слід передивитися і перелік пільговиків. Якщо це був контракт, і людина свідомо йшла на отримання високого грошового забезпечення, продавала свою найману силу для того, щоб захищати країну, – це був його вибір і тільки так… Коштів небагато в країні й ми маємо ранжувати пільговиків. Зрозумійте, ми не захистимо всіх. Людина свідомо йде на військову службу не для того,наприклад, щоб отримати житло. Маємо змінити конструкт. Те, що є нині,— радянське, яке треба змінити на європейське цивілізоване. Повторюю: захищати слід тільки тих, хто щось утратив на війні», - сказала Галина Третьякова в інтерв’ю інформаційному агентству Міноборони АрміяInform, яке було оприлюднене 3 жовтня.

Вікторія Краснопір пояснила, чому підтримує ветеранський флешмоб.

«Я не була. Але в 14-му ми всі збирали шкарпетки, цигарки, бутильовану воду. Туалетний папір, вологі серветки. Начебто прості буденні речі. Але на війні їх не було. Ми, коли приїжджали 200-ті, одними з перших з Людмилою Ліпінською, Ольгою Юрченко, Валерієм Логіновим говорили з родичами і не знали, як знайти слова. Бо реально було моторошно дивитись на них у їх страшному горі. А ти їм щось мелеш про компенсації... Бо, коли читаю історію хвороби на оформлення допомог у 30-річних інвалідів, інколи хочеться сказати: "Вибачте, мені треба відлучитись на хвилинку, почекайте тут, я зараз", а самій вийти і кричати в небо від описів тих проявів. Бо, коли приходить хлопчина і говорить, що розпадається сім'я, адже дружина не виносить нічних боїв, і просить зробити щось, допомогти якоюсь путівкою чи чим, щоб разом поїхати, спробувати перезавантажити відносини...», - йдеться у дописі директорки департаменту.

Вона вважає, що система пільг для ветеранів АТО має бути чіткою, затребуваною та реально корисною.

«Не потрібно давати-забирати. Треба обдумувати кожен крок та кожне слово. Щоб не різати їх пам'ять по живому. Щоб не плодити дрібні незабезпечені соціальні преференції, а дати можливість відновитись та стати на ноги у мирному житті. Інколи в прямому сенсі», - наголошує Вікторія Краснопір.

Нагадаємо, у Житомирі сім’ї загиблих учасників АТО отримують з міського бюджету компенсацію за комунальні послуги.

Як повідомляв Житомир.info, в квітні 2015 року Житомирська ОДА роз’яснювала, які пільги і державні гарантії надаються учасникам бойових дій, які були в АТО, у переліку було 14 видів пільг.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: флешмоб АТО Краснопір соцполітика пільговики УБД  
Матеріали по темі