Місто

В Житомирі компенсацію за комунальні послуги з міського бюджету отримують дві категорії громадян

4 June 2019, 13:57

У Житомирі з міського бюджету дві категорії громадян отримують компенсацію за житлово-комунальні послуги – сім’ї загиблих учасників АТО та інваліди по зору І та ІІ груп.

Про це Житомир.info повідомили в департаменті соціальної політики Житомирської міської ради.

«Сім’ї загиблих отримують компенсацію в розмірі 50% з державного бюджету і ще 50% ми їм дофінансовуємо з міського бюджету. У Житомирі минулого року 60 людей отримали пільгу на сплату житлово-комунальних послуг сім’ям загиблих в АТО, загальна сума, виплачена з міського бюджету – майже 263,5 тис. грн. Станом на 1 червня 2019 року є 64 отримувачів такої пільги, профінансована сума за п’ять місяців – 220,7 тис. грн», - розповіла директорка департаменту Вікторія Краснопір.

Щодо інвалідів по зору, то з 2019 року особи з інвалідністю по зору І та ІІ групи мають право вибору: отримання пільги у розмірі 50 % вартості житлово-комунальних послуг, або отримання одноразової адресної допомоги на відшкодування вартості житлово-комунальних послуг. Зазначений вибір реалізується шляхом подання відповідної заяви.

«З 2019 року ми почали застосовувати механізм вибору – людина може отримати пільгу в розмірі 50% або одноразову допомогу в розмірі 4,5 тис. грн. Минулого року по 4,5 тис. грн отримали 304 людини, загальна сума виплат – 1 млн 368 тис. грн. А цього року, станом на 1 червня, 250 людей отримали адресну матеріальну допомогу для відшкодування житлово-комунальних виплат для інвалідів по зору І та ІІ групи, а 68 людей звернулися за отриманням пільги в 50%, загальна сума яких – 194,6 тис. грн», - повідомила директорка департаменту.

На сайті міської ради 3 червня 2019 року оприлюднили проект рішення виконкому «Про затвердження Порядку надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг особам з інвалідністю по зору І та ІІ групи Житомирської міської об’єднаної територіальної громади за рахунок коштів місцевого бюджету», який регламентує механізм надання пільг та порядок вибору – пільга чи грошова компенсація, яку одержувач може використати на власний розсуд.

«Зараз особи з інвалідністю по зору мають право вибору і при отриманні матеріальної допомоги вони ще можуть звернутися за отриманням субсидій», - уточнила Вікторія Краснопір.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2016 року міська рада затвердила Положення, згідно з яким сім’ям загиблих надавалося право на отримання пільг за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, централізованого водопостачання та водовідведення, централізованого опалення та постачання гарячої води, вивезення твердих побутових відходів, 21 липня цього ж року депутати додали до переліку пільги на газо- та електропостачання. На той час у Житомирі було 40 родин загиблих учасників АТО, які отримували цю пільгу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пільга ЖКГ АТО Краснопір  
Матеріали по темі