Місто

Новинки літератури від популярних видавництв та зустрічі з письменниками: у Житомирі стартував ІІІ книжковий форум «ДієСлово»

18 October 2019, 18:41

У Gnatyuk Art Centre 18 жовтня розпочав свою роботу ІІІ Житомирський книжковий форум «ДієСлово». Стартував він мінівиставкою на Михайлівській та ходою разом із казковими героями. Далі малеча разом із дорослими попрямували до виставкової зали арт-центру. Сьогодні тут представляють свої новинки 12 видавництв з різних куточків України.

«У нас буде 16 видавництв в цілому. Зараз у нас є їх 12, це такі видавництва, як «Український пріоритет», «Теза», «Час майстрів», «Апріорі», «Карпатська вежа», житомирське видавництво «Бук-друк», «Академія», «ПенМен». Взагалі ідея-фікс, місія, з якою ми проводимо цей форум, щоб побільшало читачів у Житомирі», – каже голова оргкомітету Житомирського книжкового форуму «ДієСлово» Сергій Твардовський.


На форумі можна знайти літературу на будь-який смак: закордонні та українські бестселери, книги про мистецтво, кохання, підліткові проблеми, самоосвіту та історію.

«Ми приїхали до вас з Києва. Називаємось видавничий центр «Академія». Ми починали з навчальних видань для студентів, це наша серія «Альма-матер». Однин з найвідоміших посібників – «Історія України» О. Д. Бойко. Зараз у нас є напрямок книжок про і для підлітків сучасних українських авторів про їхнє життя і проблеми, які їх турбують. Також у нас є художня література для дорослих та дітей», – розповідає представниця видавничого центру «Академія» Альона Бойко.

«Ми є видавництво «Видавництво» з київсько-житомирською пропискою. Вже три роки робимо книжки на складні теми. Основна частина нашої літератури – те, як пояснити щось комусь. У нас є дитячі книжки про смерть, філософію, є чудові книжки для підлітків про дорослішання та зміни тіла, фемінізм, права людини. До прикладу, комікс Петра Сіса, переклад з чеської, це спосіб пояснити дитині, що таке СРСР, тому що зараз намагання зрозуміти, чим був СРСР для України затьмарюється розповідями про те, що раніше було краще. Автору було 11 років, коли радянські танки увійшли в Прагу, і він прекрасно пам'ятає, на що було схоже його життя до тих танків і яким воно стало після», – говорить співзасновник видавництва «Видавництво» Ілля Стронґовський.

На заході також присутні письменники, які приїхали на форум, аби презентувати власні книги та зустрітися із читачами.

««Чудове чудовисько» – це моя, швидше за все, найпопулярніша книга, 15 перевидання, а ось ця, «Мері», стала книгою року ВВС. Письменнику корисно приходити туди, де є його читачі або потенційні читачі. Поки що тільки відкрився форум, людей не так багато, але сподіваюсь, що люди будуть і завтра, і післязавтра», – говорить письменник Олександр Дерманський.

«Я доброволець АТО з Полтави, співпрацюю з житомирським видавництвом «Бук-друк», тому приїхав на книжковий форум. Тут я презентую свій перший в Україні антивоєнний роман, що називається «Цуцик». Реальні події, але від імені собачки-дворняжки, погляд на людину зі сторони», – демонструє свою книгу письменник Віталій Запека.

Триватиме книжковий форум «Дієслово» до 20 жовтня. Кожного дня на відвідувачів чекатимуть зустрічі з різними письменниками, презентації та літературні стендапи.

Нагадаємо, у 2018 році на ІІ книжковому форум «ДієСлово», який проходив у Житомирському драмтеатрі, свою продукцію представили 15 видавництв: від добре відомого видавництва «Старого Лева» до знайомства з новими видавничими майстернями.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2019 року наші журналісти проводили опитування серед житомирян, аби з’ясувати, як часто ті беруть до рук книги, скільки прочитали за рік та якій літературі надають перевагу.

Житомир.info


Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: книжковий форум «ДієСлово» книга письменник видавництво  
Матеріали по темі