Фоторепортаж

​Чорнобиль, телефон, Руслана: слова та абревіатури на житомирських люках. Фоторепортаж

28 October 2019, 17:36

Якщо придивитися до каналізаційних та комунікаційних люків у Житомирі, на які пересічний перехожий наступає по кільканадцять разів на день, можна побачити слова, абревіатури і літери.

Найбільше фотокореспондента Житомир.info зацікавили чавунні люки з написом «Чорнобиль» на кришці, які вдалося відзняти у дворі багатоповерхівки на вул. Шевченка, 41/43 у Житомирі. Там їх три. Історія їх походження невідома. Ще два «чорнобильських» люки лежать на провулку в дворі Житомирської міськради.

На початку вулиці Леха Качинського вдалося побачити кілька люків з написом «Васильків» (місто Київської області).

Узагалі ж 28 жовтня на центральних житомирських вулицях вдалося натрапити на люки з літерами «Д», «К», «В», «Л», абревіатурами ЖЛМЗ (Жадовський ливарно-механічний завод, РФ), ГТС («городская телефонная сеть»), ГАЗ Керч 1973, РКМЗ, ЕМЗ та написами «Телефон», каналізаційний магогабаритний легкий А 15, МПП (Мале приватне підприємство) «Руслана» (Вінниця), «Полтава».

Найновіші люки із зображенням водонапірної вежі та слоганом «Живи Житомиром» лежать на пішохідній Михайлівській. Їх встановили наприкінці 2016 року, і тоді ж вони почали вкриватися іржавими плямами.

Нагадаємо, у 2019 році житомирський водоканал проводив тендер на придбання 170 чавунних каналізаційних люків за 439 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 6 лютого 2019 року житомирянин зняв на відео, як невідомі особи крадуть каналізаційний люк з перехрестя провулків Каракульного та Винокурного на Богунії. За кілька днів поліція повідомила про затримання чоловіка, який «засвітився» на відео - таксиста, котрий з товаришем крав люки.

У серпні 2019 зафіксовано 13 крадіжок люків, найбільше на Богунії та Крошні.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: люк  
Матеріали по темі