Місто

На житомирській Михайлівській почали встановлювати унікальні люки

9 November 2016, 15:16

Роботи зі встановлення нових люків на вулиці Михайлівській почалися 9 листопада.

«Як ми і обіцяли, на Михайлівській будуть нові люки нового зразка. Вони зроблені з чавуну спеціально для міста Житомира. Їх буде 125 штук. Коштує один 3470 грн. Сьогодні починається їх вставлення. Люки є унікальними, мають антивандальний замок, на них зображено один із символів нашого міста – водонапірна вежа. Декількома мовами написане гасло «Живи Житомиром», – розповів перший заступник міського голови Олексій Ясюнецький.

Він зазначив, що тепер влада уважно буде дослуховуватися до відгуків житомирян і якщо оцінка нових люків буде схвальною, можна буде розглядати питання про заміну люків і на інших вулицях Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2016 року Сухомлин розповідав про новий дизайн люків, які замовили для Михайлівської. На відлитих із чавуну кришках із зображенням водонапірної вежі витиснено напис «Живи Житомиром» шістьма мовами. Станом на 12 жовтня нова плитка була вкладена на більшій частині вулиці Михайлівської. Стару бруківку на Михайлівській заклали новою, бо виявилося, що вона не є автентичною. А вже 7 листопада на своїй сторінці у Facebook мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив про те, що на складі підприємства у місті Дубно Рівненської області вже лежать відлиті спеціально для Житомира люки, які мають прикрашати вулицю Михайлівську.

Фото Анни Максимової

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі