Суспільство

У соцмережі показали, на що перетворилися декорації біля Денишів, які мали стати «новим туристичним об’єктом»

5 November 2019, 17:29

Скеляста місцина неподалік села Дениші Житомирського району, де навесні та влітку 2019 року знімали 12-серійний серіал «Слов’яни», перетворилася на смітник.

Про це на своїй фейсбук-сторінці 5 листопада написав житомирський альпініст Сергій Ковальов.

«Дениші це тепер не чисте затишне місце. На жаль. Передбачувано. Чи можна вважати спалені декорації красивими? Чи припустимо використовувати для «прибуткового туризму» підпиляні бензопилою конструкції, зруйновані «для фіналу зйомок»? Чи можна вважати, що природа природного гранітного каньйону кинута завалена паленими дошками, тирсою, гнилими шкурами тварин, іржавими, але гострими скобами, цвяхами !? А монтажна піна! Кіпоть, фарба на скелях - гордість українського туризму і скелелазіння? Загиджені найпростіші і значить найпопулярніші спортивні маршрути. Який нахрін об'єкт туризму.!? Які екскурсії !? По смітнику?» - обурився Сергій Ковальов.


Нагадаємо, у жовтні 2019 року керівниця управління культури Житомирської ОДА Тетяна Парфентієва повідомляла, що «знімальна група полишила після себе декорації, які надалі слугуватимуть як туристичні об’єкти».

Своє захоплення денишівськими краєвидами та декораціями 11 жовтня 2019 року в соцмережі висловив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко. Він також повідомив про намір ОДА спільно з Тетерівською ОТГ зробити на території зйомок комунальне підприємство, яке оберігатиме створені локації:



Свою позицію стосовно подальшої долі декорацій та їхнього нинішнього стану о 15 годині 5 листопада оприлюднили на фейсбук-сторінці серіалу «Слов’яни».

«По-перше, об’єкт поблизу села Дениші не є покинутим і занедбаним – про це свідчить хоча б те, що на цій території досі є наша охорона. Наразі вирішується питання щодо якнайшвидшого перенесення всіх декорацій серіалу «Слов’яни» в інше місце, спеціально відведене для створення музею під відкритим небом. Про хід цього процесу ми регулярно інформуємо громадськість у соцмережах та ЗМІ. По-друге, нашої знімальної групи у Денишах немає з 23 жовтня 2019 року, тож якщо на локації збільшується кількість сміття – запитання, звідки воно береться, варто ставити аж ніяк не нам. Не зважаючи на охорону, цю місцевість відвідують сотні людей, яким ми не можемо заборонити її відвідувати, та й не маємо наміру це забороняти», - пояснили в соцмережі.


Нагадаємо, житомирські спортсмени були проти закриття скеледрому в Денишах на час зйомок серіалу «Слов’яни».

Як повідомляв Житомир.info, навесні 2019 року в Житомирській області стартували зйомки серіалу «Слов’яни». Для цього були створені відповідні декорації з облаштуванням древнього поселення, що відображали тогочасний побут. До участі в масових зйомках залучали мешканців Житомирської області. Планувалося за кілька місяців відзняти 16 серій та завершити зйомки восени.

Літній фоторепортаж Житомир.info з Денишів, до якого увійшли світлини з «древнього поселення слов’ян», дивіться тут.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Дениші зйомки фільм Слов'яни  
Матеріали по темі