Місто

Житомирське водосховище зарибнили ще на 190 тис. грн: запустили товстолоба та білого амура

18 November 2019, 17:14

Упродовж 18 та 19 листопада в житомирське водосховище запустять майже 7 тонн риби. За словами співробітників Житомирського рибоохоронного патруля, в річку запускається кілька видів риби, яка виконуватиме санітарну функцію. Загалом на таке зариблення витратили майже 200 тисяч гривень.

«Зариблення проводиться за рахунок екологічного фонду облдержадміністрації в розмірі 190 тисяч гривень. Зариблення проводиться в два етапи. Сьогодні вселяється 4 тонни білого амура. Завтра буде ще три тонни білого амура та товстолоба. Загальна кількість зариблення – 7 тонн. Риба, випущена в цьому районі, буде ще протягом двох тижнів адаптуватись тут, поблизу, в цьому районі, а вже потім розійдеться по водоймі», – розповів в.о. начальника Житомирського рибоохоронного патруля Ігор Чернілевський.


Фахівці кажуть: товстолоб та білий амур поїдають водорості, через які вода цвіте навесні та на початку літа. Подібні зариблення відбуваються вже не перший рік.

«В минулому 2018 році ми заселили майже 49 тисяч екземплярів у це водосховище. Зараз ми плануємо вселити 20% амура і 80% товстолоба. Чому більше товстолоба: тому що факти загибелі риби стаються від того, що цвітуть зелені, синьо-зелені водорості і стається задуха. Окрім цього Житомирське водосховище використовується і як рекреаційна зона. Тут є пляж, гідропарк, люди купаються. І от, щоб було менше цвітіння води, бо більшість коментарів стосується саме того, коли стає тепло і вода стає зеленою. Отже, відповідно до обґрунтувань, які нам надав інститут, ми і проводимо ці наші заходи. Вселяємо рослиноїдні види риб, вони являються меліорантами, поїдають зелені та синьо-зелені водорості і очищають цю водойму», – розповідає начальниця відділу Житомирського рибоохоронного патруля Людмила Гребенчук.

Як повідомляв Житомир.info, 5 листопада 2019 року в житомирське водосховище на річці Тетерів запустили 2700 екземплярів щуки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба рибоохоронний патруль зариблення товстолоб білий амур Тетерів водосховище  
Матеріали по темі