Політика

Чим займаються колишні нардепи від Житомирської області

19 November 2019, 12:16

На позачергових парламентських виборах 2019 року представництво у Верховній раді від Житомирської області оновилося майже на 85%: «зелена хвиля» змела чинних нардепів у п’яти мажоритарних округах, втримався лише Володимир Арешонков, який на минулих виборах був обраний по Коростенському округу №64 від Блоку Петра Порошенка, а цього разу балотувався як самовисуванець.

Всі нардепи Верховної ради VIII скликання наприкінці каденції опублікували декларації перед звільненням, й повідомлення, що за останній місяць роботи (серпень 2019 року) вони отримали по 100-200 тис. грн зарплати. Але зарплата п’яти колишніх мажоритарників від Житомирської області не була основним джерелом доходів: Віктор Развадовський та Володимир Литвин, які неодноразово обиралися до Верховної ради, вже давно офіційно декларують мільйонні статки, бізнесмени Олександр Ревега та Борислав Розенблат на час обрання нардепами теж були офіційними мільйонерами, а у Павла Дзюблика дружина почала заробляти підприємницькою діяльністю вдвічі більше, ніж до отримання чоловіком мандату народного депутата: за 2015 рік її дохід від підприємницької діяльності був 430 тис. грн, за 2018 рік – 946 тис. 82 грн.

Після втрати мандату майже всі колишні нардепи залишаються активними у Facebook.

Борислав Розенблат (екснардеп від Житомирського округу №62) на своїй сторінці продовжує розміщувати вітання зі святами, інформацію про роботу сімейного благодійного фонду та активно постить фото своїх тренувань.



Олександр Ревега (екснардеп від Бердичівського округу №63) почав на своїй сторінці викладати фото закордонного відпочинку, зокрема – публікує спільні фотографії з 27-річною бердичівлянкою Юлією Корбут.

Володимир Литвин (екснардеп від Новоград-Волинського округу №65) зосередився на науковій та викладацькій діяльності, про що й інформує своїх читачів у Facebook. Також колишній нардеп активно рекламує свою книгу «Президенти. Політичне лідерство: світові реалії, українська практика».



Павло Дзюблик (екснардеп від Малинського округу №66) тепер веде свою Facebook-сторінку як переважна більшість користувачів – фото з дітьми, зі свят та відпочинку, веселі підписи до власних фото та перепости популярних відеороликів, але іноді проскакує ностальгія за депутатством.



У Віктора Развадовського (екснардеп від Чуднівського округу №67) власної сторінки у Facebook немає, але інформація про його статки продовжує з’являтися в Єдиному державному реєстрі декларації. Нагадаємо, з 30 серпня по 1 жовтня 2019 року він працював радником голови другого відділу Департаменту забезпечення діяльності голови Національної поліції України, за цей час колишній нардеп отримав 54 тис. 699 грн зарплати, а після звільнення – 807 тис. 544 грн вихідної допомоги. 5 жовтня він повідомив, що 4 жовтня головне управління Пенсійного фонду України в місті Києві виплатило йому 101 тис. 478 грн – перерахунок та доплата пенсії по рішенню суду. 23 жовтня Развадовський оприлюднив повідомлення про те, що цього дня він став власником квартири в Києві площею 48,5 кв.м, яку за 2 млн грн купив у ПАТ «Діамантбанк». До цього часу у власності Віктора Развадовського була квартира у Києві площею 110,5 кв.м, яку він купив в грудні 2017 року за 5 млн 975 тис. 200 грн.

Як повідомляв Житомир.info, троє з шести народних депутатів, обраних в одномандатних округах Житомирської області, отримали в жовтні 2019 року компенсацію за житло у Києві.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВР нардеп  
Матеріали по темі