Культура

Оркестр військово-повітряних сил США дасть концерт у Житомирській філармонії імені Ріхтера

19 November 2019, 13:58

До Житомира завітав Оркестр військово-повітряних сил США в Європі зі своєю програмою «Крила натхнення». Тур розпочався зустріччю з учнями та викладачами музичних закладів. Музиканти не лише заграли на кларнетах, а й поділилися секретами своєї майстерності.

«Музика є універсальною мовою спілкування. Наш візит сюди це є не лише музичний тур, а це й освітній проєкт, який говорить про партнерство та про дружбу»‎, – говорить штаб-сержант Меган Янковскас.


Іноземні гості зазначили, що головною ідеєю програми є об'єднання людей за допомогою музики, саме тому до вибору репертуару підійшли з особливою відповідальністю.

«Оскільки ми граємо на кларнетах і приїхали на кларнетовий фестиваль, то ми спеціально для цього туру підібрали різну музику. Тобто тут є і американська музика, і українська музика спеціально аранжована, і є більш класичний репертуар, тобто ми підібрали різну музику спеціально для цієї подорожі»‎, – ділиться штаб-сержант Девід Гальперін.

Штаб-сержант розповів, що оркестр разом зі своїми музичними творами подорожує Європою та Африкою, адже його учасники впевнені, що музична освіта має розвиватися.

«Ми дужу сподіваємось, що ці люди, які вивчають музику, вони матимуть натхнення та будуть ще більше працювати із цим у майбутньому. Тому це важливо, аби навчання музики розвивалося у різних напрямках»‎, – зазначив штаб-сержант Девід Гальперін.

Вже цієї п'ятниці, 22 листопада, Оркестр військово-повітряних сил США зіграє разом з Національним президентським оркестром у нашому місті, після чого іноземні гості зі своєю програмою завітають, ще у два українських міста.

«На фестивалі у Житомир ми знаходимося п’ять днів. У четвер у нас буде «Расіталь» – це сольний виступ. Після цього у п’ятницю в філармонії буде власне заключний концерт фестивалю, і це буде спільний виступ з Національним президентським оркестром. Після цього ми матимемо візит до Умані. Після цього ми повертаємося до Києва, де ще один концерт спільно з Національним президентським оркестром»‎, – розповів штаб сержант Девід Гальперін.

Нагадаємо, 18 жовтня 2018 року Оркестр військово-повітряних сил США дав концерт в житомирській філармонії імені Ріхтера.

Як повідомляв Житомир.info, 28 квітня 2017 року до Житомира із концертом приїжджав камерний оркестр Національного президентського оркестру. Колектив виступив у гарнізонному будинку офіцерів для житомирських військовослужбовців, учасників АТО та їх родин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: оркестр США військовий оркестр філармонія  
Матеріали по темі