Місто

На майдані Корольова житомиряни разом заспівали Гімн України та вшанували пам'ять Героїв Небесної сотні

21 November 2019, 20:38

Близько сотні житомирян зібралися на майдані Корольова аби разом відзначити День Гідності та Свободи. Мітинг розпочався з виконання повстанських пісень. Опісля до мікрофону запросили учасників Євромайдану, які розповіли, як шість років тому на почалися протести, які стали початком Революції гідності.


«‎Сьогодні я кілька годин тому поширювала свій пост шестирічної давності де запитувала у людей: «‎Чи виходити нам чи не виходити? Якщо виходити, то виходити надовго і серйозно заявляти про що ми хочемо. Говорити, що ми не хочемо у «‎Тайожний союз», що ми хочемо в Європейський союз. І так дивно було сьогодні читати цей пост, адже насправді ми вийшли і вирішили, достояли ці жахливі 100 днів. З початку було весело і прикольно протистояти, 30 листопада вже стало менш прикольно, ми тоді трошки обізлилися, а до кінця Майдану це вже була підготовка до війни», - розповідає учасниця Євромайдану Юлія Петрова.

Від початку Євромайдану минуло шість років, проте забути цю сторінку в історії нашої держави неприпустимо.

«Це дуже гарний приклад того куди могла скотитися країна‎. Ми бачимо багато авторитарних країн, ми бачимо ті країни, на кого впливає Росія та інші агресивні держави. Ми змінили історію, Майдан зламав історію тим, що ми сказали – ні, ми хочемо жити у демократичній, розвинутій державі, ми хочемо бути частиною Західної цивілізації. Це дуже важливо, це не означає, що так буде завжди. Я не впевнений, що моїм дітям не доводиться виходити на їх Майдан та відстоювати свої права. Це історія успіху, ми це зробили й молоді люди мають це пам'ятати», - говорить учасник Євромайдану Влад Пучич.

Житомирська бандуристка Світлана Ніконорова заспівала пісню «Їхав козак». Після чого, присутні традиційно виконали Гімн України, хвилиною мовчання згадали Героїв та поклали квіти та лампадки до пам’ятного знаку Героям Небесної сотні.

Фоторепортаж з відзначення Дня Гідності та Свободи дивіться тут.

Як повідомляв Житомир.info у 2018 році у Житомирі в день п’ятої річниці Революції гідності було віче пам’яті, спільне виконання гімну та розповіді активістів Майдану.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: майдан гімн активісти річниця Житомир  
Матеріали по темі