Місто

Засідання Житомирського виконкому розпочалося з вручення ордену родині загиблого військовослужбовця

5 December 2019, 09:33

О 9:00 год. 5 грудня розпочалося чергове засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради. На початку засідання мер Сергій Сухомлин вручив орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) членам родини загиблого сержанта контрактної служби Сергія Ходоровського.

На виконком прийшли мама бійця Зоя Володимирівна, дружина Світлана Сергіївна та син.

Довідкова інформація, надана у міській раді:

Ходоровський Сергій Леонідович народився 11 травня 1980 року у місті Чита (Забайкалля) в родині військовослужбовця та вчительки старших класів зі світової літератури. Батько привив любов хлопцеві до військової справи. Виховувався разом зі старшим братом, який і досі виконує свій військовий обов’язок в зоні ООС.

Навчався та закінчив ЗОШ №1 м. Первомайська Миколаївської області. Після закінчення школи – строкова служба в морфлоті.

Відслуживши, Сергій вирішив продовжити військову службу, підписавши контракт з однією із житомирських військових частин. У 2003-2004 роках був у складі українського контингенту, який брав участь у миротворчій місії в Іраку. Після повернення вирішив здобувати вищу освіту в Житомирському державному технологічному університеті на факультеті економіки та менеджменту, але військову справу не залишив.

У Житомирі він зустрів Світлану, яка стала його дружиною. У подружжя народився син.

У 2014 році пішов захищати Батьківщину. Воював з позивним Брама у складі 1-го механізованого батальйону 72-ї окремої механізованої бригади на посаді командира відділення.

Загинув Сергій 16 листопада 2016 року в Авдіївській промзоні від осколкового поранення.

Нагадаємо, 12 жовтня 2019 року в Гарнізонному будинку офіцерів по вул. Пушкінській у Житомирі, у рамках загальноукраїнської акції, відбулось урочисте вручення барельєфів «Ікона пам’яті загиблим за незалежність України» батькам та барельєфів «Хрещення Русі» дружинам загиблих героїв. В «Іконах пам'яті», зроблених руками матерів та дружин загиблих, волонтерів, увіковічили пам’ять про 13 Героїв-воїнів житомирян, які віддали своє життя за незалежність рідної країни. Серед 13 героїв – і Сергій Ходоровський.

Як повідомляв Житомир.info, 17 листопада 2016 року в Авдіївській промзоні загинув житомирянин Сергій Ходоровський, у місті оголошено Дні жалоби. 19 листопада на майдані Корольова відбулася церемонія прощання з військовослужбовцем.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком засідання Ходоровський орден  
Матеріали по темі