Фоторепортаж

​Як тренуються житомирські лучники. Фоторепортаж

6 December 2019, 12:24

Житомирські спортсмени-лучники облаштувалися у підвальному тирі школи №5, що на вулиці Клосовського. Тренування, зазвичай, розпочинаються з розминки, вправ на розтяжку та витривалість. Далі відпрацьовують техніку на спеціальних резинках, і лише потім - стріляють.

Про заняття розповів президент Федерації стрільби з луку Житомирської області Олександр Большаков.

«Заняття проходять тричі на тиждень з 15:45. У цей час тренуються діти зі спортивної школи «Динамівець». З 19:00 до 22:00 можуть приходити займатися дорослі, зазвичай це ті, хто побачив оголошення у Фейсбук і хоче спробувати. Тренування займає півтори години: 15 хвилин розминка, година стрільби та 15 хвилин на підсумки», - розповів Олександр Большаков.

За його словами, загалом займається стрільбою з лука у різних групах до п'ятдесяти дітей.

«На одне тренування комфортно, коли приходить 10-12 людей. Наймолодшому учню - 8 років. Ще займаються студенти з педагогічного університету. Взагалі ми запрошуємо всіх бажаючих постріляти та спробувати, а потім вони мають прийняти рішення, чи залишитися у цьому виді спорту і стріляють, як спортсмени, чи просто приходити на якісь масові заходи, де є можливість постріляти. Для дорослих є добровільні членські внески у федерацію, для дітей є два варіанти: для дітей школи «Динамівець» безкоштовно, або також є членський збір. Є пільгові категорії, наприклад, діти з багатодітних родин, люди з інвалідністю та інші», - розповів президент Федерації стрільби з луку Житомирської області.

Нагадаємо, у 2014 році житомирянин Владислав Большаков здобув перемогу на чемпіонаті світу зі стрільби з блочного лука серед студентів. Тоді в інтерв’ю він розповів, що мріє створити стрілецький клуб у Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стрільза з лука лук стріла Большаков  
Матеріали по темі